Italijani vraćaju Novito u život

Novito je nacionalni lanac marketa sa 22 objekta u osam crnogorskih opština.
168 pregleda 0 komentar(a)
novito, Foto: Zoran Đurić
novito, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.03.2011. 18:38h

Kompanija Novito će nakon višemjesečne stagnacije ponovo startovati sa radom u punom kapacitetu, saopštili su juče predstavnici te firme na konferenciji za novinare.

Ova kompanija ima svoje planove i ciljeve, za koje kako kažu, žele da javnost Crne Gore zna, kao i da italijanski investitor želi da ostane u ovoj zemlji i razvije biznis, saopšteno je na konferenciji.

"Htio bih jednom za svagda da razjasnim cijeloj populaciji u Crnoj Gori da smo odlučili da ostanemo u ovoj zemlji i razvijemo biznis stvarajući profit, uporno radeći. Radi se o industrijskim ulaganjima i nijesmo ovdje da vršimo finansijske spekulacije.

Od januara ove godine smo odlučili da budemo i fizički prisutni i da lično vodimo sve firme ove grupacije, štiteći interese investitora kao i građana u Crnoj Gori" kazao je izvršni direktor Novita i predsjednik odbora direktora Mješovito AD Umberto Bedini.

On je naglasio da im je jedini cilj da se stvori bogatstvo i blagostanje u našoj zemlji i da je on jedini italijanski predstavnik i zastupnik u Crnoj Gori. Ali, kako je rekao, kada je u januaru ove godine došao u Crnu Goru, zatekao je lošu situaciju u firmi.

Bedini je rekao da je investitor u decembru uložio 15 miliona eura, a potom još pet do marta.

"Zatekao sam dug od 22 miliona eura. Situacija je bila teška, odmah smo imali sastanak u Italiji, na kojem smo odlučivali da li da nastavimo sa investicijama ili da odemo. Ipak, odlučili smo da zasučemo rukave i nastavimo sa radom" kazao je Bedini.

Razlog zbog kojeg su odlučili da nastave sa investicijama je taj što nijesu željeli da izgube novac koji su već uložili, kao i zbog “građanske dužnosti”.

Biznis plan za ovu godinu je, kako je kazao, u završnoj fazi, a uskoro će početi da rade i na petogodišnjem. Bedini je takođe kazao da od marta pa do kraja godine imaju namjeru da investiraju sedam miliona eura.

U vraćanju Novita “u život” pomoći će i njegovo matično preduzeće Mješovito iz Herceg Novog.

" Želimo da pružimo podršku u revitalizaciji Novita da bi se vratio na nivo na koji treba da bude i povratio potrošače koji su se usredsredili na druge markete. Početak rada Novita je od velikog značaja za Crnu Goru" kazala je Mira Lubarda, izvršna direktorica Mješovitog.

Novito je nacionalni lanac marketa sa 22 objekta u osam crnogorskih opština.

Bonus video: