Joksimović: Ne smije vam pasti na pamet da zbog neplaćenih računa prekidate dotok struje

PIR zahtijeva „da se svim penzionerima koji primaju penziju do prosječne u iznosu do 228,91 eura, dodijeli jednokratna pomoć od po 50 eura“. Ispod prosječne penzije u Crnoj Gori, u iznosu od 288,91 eura, primanje ima oko 64.000 penzionera
7622 pregleda 3 komentar(a)
Momo Joksimović, Foto: Igor Šljivančanin
Momo Joksimović, Foto: Igor Šljivančanin

Partija penzionera invalida i restitucije (PIR) upozorila je u otvorenom pismu ministarku ekonomije Dragicu Sekulić i predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Đoka Krivokapića da im „ne smije pasti na pamet da prekidaju dotok struje siromašnim građanima i penzionerima, ukoliko nijesu platili posljednje račune za potrošenu električnu energiju“.

„Vladi, svim resornim ministarstvima i javnosti je znano da građani Crne Gore teško žive, bolje reći preživljavaju. Mnoga domaćinstva duguju i po više stotina eura za potrošnju vode, i po više hiljada za potrošenu električne energije. Ipak, su postignuti neki dogovori i sporazumi za plaćanje tih dugova na rate. Sada građani nemaju novca ni za hleb i mlijeko, a da ne govorimo za ljekove. Više od 200.000 građana je gladno“, istakao je predsjednik PIR-a Momo Joksimović, u pismu ministarki ekonomje i predsjedniku Borda EPCG.

Vlada je juče odlučila da za 20.000 penzionera sa najnižim mjesečnim primanjima dodjeli jednokratnu pomoć u iznosu od po 50 eura.PIR zahtijeva, međutim, „da se svim penzionerima koji primaju penziju do prosječne u iznosu do 228,91 eura, dodijeli jednokratna pomoć od po 50 eura“.

„Ne može se preživjeti, a kamoli kupiti neophodan lijek“, dodao je Joksimović i napomenuo daspod prosječne penzije u Crnoj Gori, u iznosu od 288,91 eura, primanje ima oko 64.000 ljudi.

Predsjednik PIR-a smatra da bi Vladu trebalo „da zabrine što Crna Gora je prva u svijetu po broju suicida, jer se svaki četvrti dan dogodi po jedan smrtni slučaj, uglavnom penzionera, a uzrok je glad, nemaština, zaduženost, nemogućnost kupovine lijekova i sl“.

„Naši zvaničnici su izjavili da hrane i namirnica u Crnoj Gori ima dovoljno, a mi smo svjedoci da ovih dana stižu puni šleperi brašna po opštinama Crne Gore, i da se za tren svo brašno rasproda sa kamiona ne stižući u magacine i prodavnice“, napomenuo je Joksimović.

Bonus video: