Miličković: Isplata A2A u ratama je veleizdaja Crne Gore

Vlada je prekjuče utvrdila rebalans budžeta za 2018. kojim je predviđeno da se obezbijedi 70 miliona eura za otkup akcija koji italijanski partner A2A ima u Elektroprivredi
80 pregleda 12 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: PR Centar
Vasilije Miličković, Foto: PR Centar
Ažurirano: 09.03.2018. 21:11h

Isplata italijanske kompanije A2A u ratama je veleizdaja crnogorske Vlade, jer je ta odluka dominantno u interesu tajkuna gladnih miliona eura koje će Vlada da časti sa 39 miliona, umjesto da se okrene opljačkanom i osiromašenom narodu koji se svakodnevno odlučuju na suicid zbog gladi, ocijenio je juče predsjednički kandidat i manjinski akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković.

Vlada je prekjuče utvrdila rebalans budžeta za 2018. kojim je predviđeno da se obezbijedi 70 miliona eura za otkup akcija koji italijanski partner A2A ima u Elektroprivredi.

“Gospodine Markoviću, zašto ste vi i ministrica Sekulić lažno informisali javnost 7. januara da će Vlada razmotriti instant raskid ugovora sa italijanskom kompanijom A2A i da ste u pregovorima sa ino bankama koje će isplatiti italijane, kako biste odmah oslobodili EPCG od svojih akcija i Vlada preuzela vlasnisto sa 99% u EPCG”, pitao je Miličković.

Tako bi se, kako je naveo, otvorio prostor za novom dokapitalizacijom i novim strateškim partnerom koji bi ušao u EPCG sa svojim menadžmentom a uloženih 800 do milijardu eura bilo bi uloženo u izgradnju novih izvora dominantno zelene energije koja bi u avansu bila prodata italijanskom tržištu u sljedećih 30 godina.

“Ovom izdajom opštih interesa uništavate budućnost budućih generacija koje vam ovo sigurno neće oprostiti. Sumnjao sam uvijek u vas g. Markoviću, sumnjao sam u vaše dobre namjere prema CG, ali sam se suždrzavao oko oštrih izjava zbog moje dileme da ste ili neznaveni ili korumpirani? Danas ste potvrdili da ste i jedno i drugo, jer apsolutno nije bilo teško zaključiti što je dobro, a što je izdaja“, zaključio je Miličković.

Bonus video: