Montenegro Airlines: Varijabla postoji od osnivanja kompanije

"Rukovodstvu kompanije je jasno ko plasira ove dezinformacije, a javnost ćemo na budućim konferencijama za novinare detaljno o tome informisati”!
4 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.11.2013. 21:16h

U kompaniji Montenegro Airlines (MA) od njenog osnivanja postojala je varijabla prilikom obračuna zarada svih zaposlenih, nezavisno od radnog mjesta i političko-rodbinskih odnosa, saopšteno je iz MA.

Podgorički mediji su objavili da su u MA uredbu Vlade prema kojoj se za važni zaposleni u firmama u državnom vlasništv a mjesečno mogu nagraditi sa do 80 odsto visine prosječne zarade iskoristili da nagrađuju članove porodice funkcionera Demokratske partije socijalista.

Iz MA su naveli da je shodno normativnim aktima, od osnivanja te kompanije u njoj postojao institut varijabile kod obračuna zarada svih zaposlenih, nezavisno od radnog mjesta i političko-rodbinskih odnosa.

“Po tom osnovu, u zadnjoj godini naknadu po osnovu varijabile je prosječno ostvarilo 150 zaposlenih”, kaže se u saopštenju.

Iz MA su kazali da je varijabila kao metod za obračun dijela zarada zaposlenih prisutan u svim avio-kompanijama.

“Sve to govori da nema ni primisli o dodjeljivanju varijabila prema političkom opredjeljenju ili rodbinskim odnosima. Rukovodstvu kompanije je jasno ko plasira ove dezinformacije, a javnost ćemo na budućim konferencijama za novinare detaljno o tome informisati”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: