Mugoša: Gradska kasa se slabo puni

Govoreći o dinamici punjenja gradske kase, Mugoša je istakao kako i nije baš zadovoljan, jer u toku ove godine nije bilo prodaje nefinansijske imovine, za razliku od prethodne, kada je Glavni grad u istom periodu prodao nekoliko parcela.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2011. 18:25h

Želja Glavnog grada je da se u budućnosti još više ulaže u infrastrukturne projekte sa orjentacijom na finansiranje putem privatno-javnog partnerstva, kako bi što više kapitala ušlo u Crnu Goru, zaključak je sastanka gradonačelnika Miomira Mugoše sa ministrom finansija Miloradom Katnićem.

Najavljujući da sljedeće sedmice putuje u Vašington, gdje će sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije razgovarati o refinansiranju kredita, Mugoša je najavio i izgradnju novog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, koji je, kako je istakao, ujedno i milenijumski projekat za Podgoricu, kao i siguran nastavak gradnje obilaznice oko Golubovaca.

Do turističke sezone, kako je najavio, biće završen i novi most na Ribnici u okviru druge faze mini-obilaznice, a krajem ove ili početkom naredne godine počeće se sa gradnjom bulevara od Josipa Broza do brda Šipčanik.

"Pričali smo o duvanskoj industriji, podgoričkoj Mljekari, te kako naći kvalitetnog partnera za valorizaciju tih projekata. Bilo je riječi i o dinamičnijoj naplati poreza na nepokretnosti, koje su značajna stavka za punjenje budžeta", rekao je Mugoša.

Govoreći o dinamici punjenja gradske kase, Mugoša je istakao kako i nije baš zadovoljan, jer u toku ove godine nije bilo prodaje nefinansijske imovine, za razliku od prethodne godine, kada je Glavni grad u istom periodu prodao nekoliko parcela.

"Mada ovi prvi mjeseci i nijesu uvijek baš najbolji pokazatelj, pa ćemo naći načina da popravimo stanje", rekao je Mugoša.

Ministar Katnić izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka dobre saradnje njegovog resora i Glavnog grada, podsjećajući kako je Vlada usvojila srednjoročni Program projekata.

"Oni koji se tiču Glavnog grada su posebno značajni, jer je neophodno raditi na stvaranju uslova za novi investicioni ciklus, otvaranje novih radnih mjesta. Promovisaćemo privatno-javno partnerstvo, što će donijeti mnogo kvalitetniju uslugu", rekao je Katnić.

Govoreći o oporezivanju neprodatih stanova u novoizgrađenim objektima u Podgorici Katnić je rekao da se oni po zakonu ne tretiraju kao imovina koja je u funkciji, pa ne može ni biti predmet oporezivanja.

Galerija

Bonus video: