Nezakonitosti u nabavci oznaka za ovce i koze

Državna komisija poništila odluku Ministarstva da u nabavci oznaka na ušima ovaca i koza ponudu žalioca odbije kao neispravnu
127 pregleda 6 komentar(a)
ovce, Foto: Dragana Šćepanović
ovce, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 07.02.2015. 20:53h

Državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme Inop - Šabac iz Srbije i zbog bitnih povreda Zakona o javnim nabavkama i pravila upravnog postupka poništila odluku

Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da u nabavci oznaka na ušima malih preživara (ovce i koze) ponudu žalioca odbije kao neispravnu.

Državna komisija je naložila Ministarstvu poljoprivrede, kojim rukovodi ministar Petar Ivanović, da u roku od osam dana otkloni nepravilnosti na koje je ukazano, ponovo vrednuje ponude i donese zakonitu odluku.

Ministarstvo poljoprivrede je, inače, naručilac ove nabavke za potrebe Veterinarske uprave.

Komisija je kontrolom ove nabavke utvrdila da je nejasno na osnovu kojih činjenica i dokaza je ponuda žalioca ocijenjena kao neispravna u dijelu ispunjenosti uslova iz dijela tenderske dokumentacije, količinska i tehnička specifikacija. To s obzirom na to da se iz obrazloženja pobijanog rješenja ne može utvrditi da li se garantni rok odnosi na trajnost ušnih markica za period primjene, ili na informacije na ušnoj markici.

Petar Ivanović

Komisija je utvrdila propuste u postupku pregleda, ocjene i vrednovanja ponuda na ovom nadmetanju.

Komisija poništila tender EPCG

Komisija je usvojila žalbu firme Matkom iz Nikšića i po službenoj dužnosti poništila tender Elektroprivrede za kupovinu opreme i uređaja za trafo-stanicu, razvod i izolatore, po partijama.

Naručilac sporna nabavke je prethodno kao najpovoljniju za partiju II izabrao ponudu firme Mils iz Nikšića.

Komisija je utvrdila da odluka EPCG o izboru najpovoljnije ponude nije u skladu sa zakonom u odnosu na tražene sertifikate o tipskom ispitivanju, kao ni podataka o načinu i prepremanju ponude, koji su bili predviđeni javnim pozivom.

Bonus video: