Nurković: Svaki problem treba precizno indetifikovati, pa analizirati

Srzentić je upoznao Nurkovića i o preduzetim aktivnostima koje se odnose na povećanje bezbjednost učesnika u željezničkom saobraćaju, ali i o planovima ove opštine za rješavanje problema zagušenja saobraćaja, posebno u ljetnjim mjesecima u Sutomoru
95 pregleda 8 komentar(a)
Osman Nurković, Foto: Savo Prelević
Osman Nurković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2017. 21:01h

Opština Bar ima tradicionalno razvijenu pomorsku privredu i treba da traži optimalna rješenja kada su u pitanju izazovi, ostakao je minstar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković tokom radne posjete toj opštini.

“Svaki problem treba precizno indetifikovati, pa analizirati, kako bi se našla adekvatna rješenja”, poručio je Nurković.

Posjeta Baru započeta je susretom sa predsjednikom te Opštine, Zoranom Srzentićem.

Navodi se da su razgovarali o tekućim temama vezanim za pomorsku privredu u ovom gradu, pitanjima vezanima za saobraćaj, a sve u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

Srzentić je upoznao Nurkovića i o preduzetim aktivnostima koje se odnose na povećanje bezbjednost učesnika u željezničkom saobraćaju, ali i o planovima ove opštine za rješavanje problema zagušenja saobraćaja, posebno u ljetnjim mjesecima u Sutomoru.

U sklopu radnje posjete, Nurković se sreo i sa rukovodstvom Luke Bar.

Sastanku u Luci Bar su prisustvovali predsjednik odbora direktora Predrag Ivanović i izvršni direktor Slobodan Pajović sa saradnicima.

Današnju posjetu resorni ministar je takođe iskoristio da posjeti i kompaniju Port of Adria, gdje se u razgovoru sa menadžmentom upoznao sa dosadašnjim investicijama koje su uspješno sprovedene, ali i sa budućim planovima kada je razvoj djelatnosti ove kompanije u pitanju.

"Prema podacima koji su prezentovani, dosadašnjim ulaganjima povećana je produktivnost rada, otvoreno je predstavništvo kompanije u Beogradu, sa namjerom da se privlače novi klijenti, a investicije koje će se u narednom periodu realizovati odvijaće se bez prekidanja procesa rada", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je bilo riječi i o razvijanju kruzing turizma u Lucu Bar, kao o potencijalu koji treba valorizovati i podržati, jer će u prvom redu benefite osjetiti lokalna ekonomija, ali i turistička privreda na državnom nivou.

Nurković se sastao i sa menadžmentom kompanija Marina Bar i Barska plovidba.

"U razgovoru sa rukovodstvom ministar se bliže informisao o stanju, tekućim pitanjima, ali i o izazovima sa kojima se suočavaju, kao i sa eventualnim rješenjima koja će doprinijeti da se sporna pitanja riješe na adekvatan način", piše u saopštenju.

Nurković je ocijenio da uvijek postoje otvorena pitanja, u nekim kompanijama je situacija bolja, u nekim su izazovi veći, međutim poruka je jasna, kapaciteti i potencijali koje imamo u ovom dijelu moraju se bolje iskoristiti i valorizovati.

Pored privrednih subjekata Nurković je danas obišao i insitucije iz resora saobraćaja i pomorstva, Upravu pomorske sigurnosti i Lučku kapetaniju Bar, kako bi se detaljnije upoznao sa organizacijom rada i kolektivom.

Direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan i Kapetan Lučke kapetanije Bar Radojica Lazarević su predstavili ministru kapacitete kojima ovi organi raspolažu i razvojne projekte koji planiraju.

Nurković je istakao da je kadrovska osposobljenost i popunjenost kapaciteta osnovni preduslov dobrog funkcionisanja ovih institucija.

Bonus video: