O sudbini "Nikpeka" u ponedjeljak sa Tarzanom Miloševićem

Milisav Ćipranić, koji je većinski vlasnik pekare od 1997. godine, radnicima duguje 11 plata i radni staž koji nije povezan od 2005. godine
0 komentar(a)
Nikpek, Foto: Svetlana Mandić
Nikpek, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.04.2011. 12:52h

Sindikat gradske pekare „Nikpek“ iz Nikšića za koju je otvoren stečajni postupak, a čiji radnici protestuju više od 20 dana danas je obaviješten da će se u ponedjeljak 18. aprila u 9.30 časova održati sastanak sa ministrom poljoprivrede Tarzanom Miloševićem povodom situacije u tom preduzeću.

"Pored ministra i predstavnika radnika sastanku će prisustvovati predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva, Granskog sindikata, poslodavac, stečajni upravnik i predsjednik Opštine Nikšić. Sačinili smo i žalbu Apelacionom sudu na rješenje Privrednog suda u Podgorici o uvođenju stečaja, i očekujemo da će biti usvojena.

Takođe smo procesuirali zahtjev za postupanje Odjeljenju za privredni kriminal radi preispitivanja poslovanja poslodavca koji nas je doveo u ovaj položaj“, kazao je predsjednik Sindikata Momčilo Damjanović.

On je dodao da će dalje sindikalne aktivnosti zavisiti od ishoda pregovora u Ministarstvu poljoprivrede. Milisav Ćipranić, koji je većinski vlasnik pekare od 1997. godine, radnicima duguje 11 plata i radni staž koji nije povezan od 2005. godine.

On je, čim je zatvorio pekaru, najavio prodaju vlasništva i uvođenje stečaja, a kao razlog je naveo dug od 700.000 eura i nedostatak brašna. Iz stečajne mase će, kako je tada kazao, isplatiti sva dugovanja radnicima.

Poslodavac je podnio predlog za pokretanje stečajnog postupka koji je otvoren, a za stečajnog upravnika preduzeća u kome je 40 stalno zaposlenih i 60 radnika koji su na određeno, postavljen je Žarko Ostojić.

Bonus video: