Obezbijeđen novac za isplatu šest zarada radnicima lokalne uprave u Budvi

"Obezbjedili smo dinamiku pristizanja novca za nastavak ciklusa koji će početi ove sedmice", rekao je gradonačelnik Budve
0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Lazar Rađenović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.06.2011. 08:49h

Zaposlenima u organima uprave Opštine Budva i javnih ustanova, čiji zaposleni zarade primaju sa budžeta, ove sedmice biće izmirene tri zaostale mjesečne zarade, dok će ostale biti isplaćene do oktobra, kazao je “Vijestima” gradonačelnik Budve Lazar Rađenović.

"Obezbjedili smo dinamiku pristizanja novca za nastavak ciklusa koji će početi ove sedmice, na način da svakih narednih 30 dana izmirimo po dvije mjesečne zarade koje bi se odjednom isplaćivale svakog narednog prvog radnog dana u mjesecu, i time bi Opština Budva u oktobru uspjela da sve zarade, koje sada i koje bi do tada definisala kao obavezu prema zaposlenima, izmiri", rekao je Rađenović.

Za ove potrebe, prema njegovim riječima, bilo je potrebno obezbijediti skoro četiri miliona eura iz redovnih budžetskih primitaka. Rađenović tvrdi da je plan pozitivno prihvaćen od predstavnika zaposlenih u opštinskoj administraciji i javnim ustanovama i preduzećima, “što potvrđuje da je nađena optimalna i održiva formula za rješenje ovog pitanja”.

"Pažnju usmjeravamo i na smanjenje broja radnika u budžetskim institucijama"

"Paralelno sa ovim aktivnostima, pažnju usmjeravamo i na smanjenje broja radnika u budžetskim institucijama, jer to svakako, kroz činjenicu da bi značajno smanjilo potrebu budžeta za mjesečnim sredstvima potrebnim za plate, predstavlja jedan od preduslova da i u narednoj godini imamo stabilnost u izmirenju obaveza za plate.

U toku dosadašnjeg rada uspjeli smo da sklopimo 86 sporazuma o prestanku radnog odnosa sa zaposlenima i isplatimo 12 bruto mjesečnih zarada. Cilj nam je da obezbijedimo smanjenje lokalne administracije za još 70 izvršilaca i tada bi njihovo broj bio na optimalnom nivou", naveo je Rađenović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: