Održani sastanci radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju CG EU

Sastanak je, kako je saopšteno iz Ministarstva, bio prilika da se utvrdi stepen realizacije preporuka iz Izvještaja Evropske komisije (EK) o Crnoj Gori za ovu godinu i definišu naredne aktivnosti za njihovu realizaciju
487 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sastanci radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine EU koja se odnosi na pregovaračka poglavlja 14 Saobraćajna politika i 21 Trans-evropske mreže, održani su danas.

Sastankom Radne grupe u vezi sa pregovaračkim poglavljem 14 - Saobraćjna politika predsjedavala šefica Radne grupe, Emina Mujević Kara, generalna direktorica za međunarodnu saradnju i EU fondove u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

“Pored šefice prisustvovali su članovi Radne grupe, odnosno predstavnici relevantnih organa državne uprave i nevladinog sektora”, navodi se u saopštenju.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Ministarstva, bio prilika da se utvrdi stepen realizacije preporuka iz Izvještaja Evropske komisije (EK) o Crnoj Gori za ovu godinu i definišu naredne aktivnosti za njihovu realizaciju.

Sastankom Radne grupe u vezi sa poglavljem 21 koje se odnosi na trans-evropske mreže predsjedavao je šef Radne grupe Milan Banković, generalni direktor za željeznički saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, a pored šefa prisustvovali su članovi Radne grupe, odnosno predstavnici relevantnih organa državne uprave i nevladinog sektora.

“Sastanak je bio prilika da se utvrdi stepen realizacije preporuka iz Izvještaja EK o Crnoj Gori za ovu godinu i definišu naredne aktivnosti za njihovu realizaciju”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: