Osnovana organizacija "Zaposleni SSCG": Podrška Marku Nikčeviću

"Očekujemo da se nastavi dosadašnji kurs. Za predsjednika Sindikalne organizacije "Zaposleni" u Savezu jednoglasno je izabran Vukadin Ćupić"
77 pregleda 1 komentar(a)
Marko Nikčević, Foto: Savo Prelević
Marko Nikčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.06.2015. 14:00h

Osnivačka Skupština Sindikalne organizacije pod nazivom “Zaposleni SSCG” održana je danas, a formirali su je zaposleni u Savezu koji podržavaju Reformsko krilo na čelu sa Markom Nikčevićem, saopšteno je iz ove organizacije.

"Na taj način jasno smo se distancirali od predsjednice SO Stručne službe Tatjane Vukosavović i njenog mentora Duška Zarubice kao predsjednika Granskog sindikata Uprave i pravosuđa, i predsjednika "Udruženja građana Danilo Popović" koja radi protiv interesa zaposlenih koji drugačije misle i podržavaju započete reforme. Podsjećamo javnost da je Tatjana Vukosavović nestatutarno izabrana na mjesto predsjednice SO Stručna služba SSCG, a po nalogu pojedinih funkcionera koji se nisu slagali sa sindikalnom borbom SO i njene predsjednice Senke Rastoder koja je štrajkovala glađu jedanaest puta zarad ostvarivanja prava iz rada i radnog odnosa zaposlenima u Stručnoj službi", ističe se u saopštenju

Dodaje se da ova sindikalna organizacija snažno podržava reforme koje je započeo generalni sekretar Marko Nikčević.

"Očekujemo da nastavi dosadašnji kurs. Za predsjednika Sindikalne organizacije "Zaposleni" u Savezu jednoglasno je izabran Vukadin Ćupić", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: