Perazića do 13 godina gradilište

Osim uništene plaže ispod bivšeg hotela “As” koji se obnavlja 13 godina, devastirano i šetalište prema Petrovcu
1636 pregleda 15 komentar(a)
Perazića do, hotel AS, Foto: Vuk Lajović
Perazića do, hotel AS, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.05.2015. 19:41h

Mjesna zajednica Reževići upozorila je Javno preduzeće Morsko dobro da pod hitno nešto učini, jer su plaža u Perazića dolu kao i jedina turistička staza koja povezuje Petrovac i manastir Reževići potpuno uništeni.

Uz podsjećanje da se gotovo svake godine ponavalja ista situacija, iz Mjesne zajednice je poručeno da je ove godine na terenu još gore stanje, je je praktično cijela plaža uništena, nanosima kamenja ispod gradilišta hotela “As”.

“Nevrijeme tokom zime, nekoliko poplava,,kao i nedomaćinki odnos investitora hotela 'As', učinili u svoje da se jedina turistička staza, kojom svakodnevno idu turisti iz petrovačkih hotela, uglavnom iz Francuske, Rusije, te ostalih evrpskih zemlja, suočavaju sa velikim poblemima, kako preći preko i do deset metara visokih nanosa kamenja. Bilo bi lijepo vidjeti šta ti gosti hotela dožive kada izađu iz tunela i dočeka ih potpuno uništena uval u Perazića dolu. Taj prizor, vjerujte i nama koji svakodnevno to gledamo, nij ni malo prijatan”, stoji u obraćanju MZ.

Iz Mjesne zajednice kažu da iz godine u godinu upozorvaju Morsko dobro da nešto učini, ali čini se da je ove godine možda i najgora situacija.

“Cijela uvala je pretvorena u veliko grdilište, nema riješenu ni knalizacionu mrežu pa se fekalije, iz vikend naselja naspram hotela, direktno izlivaju na plažu, a potom u more. Ni lokalni putevi kroz naselje nijesu u boljem stanju, pa je dolazak u Perazića do automobilom postao prava avantura.

“Jedino uređeno kupalište svih prethodnih godina je mala plaža, odmah ispod vile podgoričkog biznismenaVeselin Barovića, koji je ujedno i njen zakupac. Zbog velikih nanosa kamenja, prilaz kupalištu praktično je nemoguć. Radovi na hotelu 'As', koji se gradi već 13 godina, već više od pola godine su stali, a plaža ispod njega je potpuno devastirana”, upozoravaju iz Mjesne zajednice i ističu da je krajnje vrijeme da reaguju iz JP Morskog dobra.

Bonus video: