Poreska gubi 8,5 miliona

Poreska uprava je zahtjev za uvođenje stečaja u Ave Maria Koljčević podnijela još 12. juna ove godine
164 pregleda 0 komentar(a)
Ave Marija Koljčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ave Marija Koljčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.11.2017. 16:16h

Ročište za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za kompaniju Ave Maria Koljčević odloženo je juče u Privrednom sudu za 21. decembar zbog obimne dokumentacije koja je dostavljena stečajnoj upravi.

Stečajni upravnik Dragan Smolović saopštio je “Vijestima” da su stigle 42 prijave potraživanja, da je najveće potraživanje Poreske uprave u iznosu od oko 8,5 miliona eura, ali i da zbog obimne dokumentacije, koja je pristigla, još nijesu poznati ukupni dugovi ove kompanije. Kompanija je u blokadi već osam i po godina i nema vrijedne imovine koja nije pod hipotekama.

Stečaj je uveden sredinom septembra na predlog Poreske uprave zbog duga od oko 648.000 eura.

Tada je kompanija već bila u blokadi na iznos od 7.631.229 eura i to neprekidno osam godina i šest mjeseci.

Poreska uprava je zahtjev za uvođenje stečaja u Ave Maria Koljčević podnijela još 12. juna ove godine. Prethodno je PU preduzimala mjere prinudne naplate, ali nije bilo moguće naplatiti dospjeli poreski dug od 648.372 eura.

Preduzeće Ave Maria Koljčević je među najvećim poreskim dužnicima i na crnoj listi je Poreske uprave od kada je lista počela da se objavljuje 2013. godine.

Osnivač ove firme 2002. godine bio je Pjetar Koljčević. On je “napustio” firmu u aprilu 2011. kada je već dvije godine bila u blokadi i počela da gomila milionski dug prema državi.

Kako je kasnije saopštio, on je firmu besplatno ustupio Milošu Živaljeviću, koji se od tada zvanično vodi kao vlasnik u Centranom registru privrednih subjekata.

Bonus video: