Predstavnici države u EPCG ograđuju se od A2A

Domaćinstva struju plaćaju po 7,39 do 8 centi po kilovat-satu, zavisno jesu li dvotarifni ili jednotarifni potrošači.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2011. 18:30h

Predstavnici državnog kapitala u Odboru direktora Elektroprivrede ogradili su se od zahtjeva izvršnog menadžmenta kompanije, koji je u nadležnosti italijanske kompanije A2A, da struja za domaćinstva od aprila drastično poskupi i da cijena bude uvećana za sve potrošače.

Da nijesu saglasni sa zahtjevima energetskih preduzeća da im Regulatorna agencija za energetiku odobri čak 376,2 miliona eura prihoda od cijena električne energije, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Vlade i domaćeg dijela borda EPCG.

"Vijestima" je neformalno saopšteno da crnogorski dio Odbora direktora EPCG, iako nije za "zahtijevani ogromni skok cijena", smatraju da "ima elemenata da dođe do poskupljenja".

Domaćinstva sada struju plaćaju po 7,39 do 8 centi po kilovat-satu, zavisno jesu li dvotarifni ili jednotarifni potrošači.

EPCG i Elektroprenos bi da im se prihvate iznosi za pokrivanje troškova koji bi izazvali skok cijene za domaćinstva od 79 odsto i značajno poskupljenje za privredu.

Domaći predstavnici u Odboru EPCG su predsjednik Srđan Kovačević i članovi - pomoćnici ministara Miodrag Čanović i Boris Bušković i advokat Nikola Martinović. Sastanku u Vladi, koji je inicirao potpresjednik Vujica Lazović, nije prisustvovao Bušković.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: