Priznato 10,35 miliona, a osporeno 5,95 miliona eura potraživanja od "Pobjede"

Stečajni upravnik "Pobjede" Mladen Marković portvrdio je da je pojedinačno najveći povjerilac tog preduzeća Vlada odnosno država kojoj je ovo preduzeće ostalo dužno 7,6 miliona eura
0 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Arhiva Vijesti
Pobjeda, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.10.2014. 09:38h

Privredni sud usvojio je jutros konačnu listu potraživanja povjerilaca "Pobjede" prema kojoj je ukupno prijavljeno 16,3 miliona eura potraživanja, od čega je priznato 10,35 miliona, a osporeno 5,95 milona.

Stečajni sudija Blažo Jovanić najavio je da će svim povjeriocima kojima je osporeno potraživanje sud donijeti poseban zaključak po osnovu kojeg će moći u roku od 8 dana od njegovog prijema pred istim sudom pokrenu parnicu i pokušaju da dokažu svoje potraživanje.

Stečajni upravnik "Pobjede" Mladen Marković potvrdio je da je pojedinačno najveći povjerilac tog preduzeća Vlada odnosno država kojoj je ovo preduzeće ostalo dužno 7,6 miliona eura.

Prema njegovim riječima drugo po veličini potraživanje imaju radnici kojima "Pobjeda" duguje oko 420.000 eura.

Marković je naveo da su nakon isteka roka za podnošenje prijava potraživanja stigle dvije prijave i to od preduzeća "Nova knjiga" iz Beograda i Dušanke Seratlić.

Zbog neblagovremenog podnošenja ove dvije prijave su odbačene.

Predstavnik Erste banke intreresovao se za sudbinu potraživanja te banke, ali mu je upravnik Marković rekao da je dobio obavještenje od države da su sve obaveze perma toj banci izmirene.

"Prethodno se mora povući prva prijava potraživanja, da bi se potom dostavila druga", naveo je Marković obraćajući se predstavniku Erste banke koji je bio zatečen jer nije bio upoznat sa konačnom listom potraživanja.

Više povjerilaca su sudiji skrenuli pažnju da nijesu upoznati sa konačnom listom potraživanja, ali Jovanić nije prihvatao te njihove riječi budući da je, kako tvrdi, već nekoliko dana konačna lista potraživanja bila objavljena na oglasnoj tabli Privrednog suda.

Bonus video: