Prodaja KAP-a: Saslušaće Lazovića, Kavarića i tužioca

"Na završnom kontrolnom saslušanju naglasak će biti na Ugovoru o poravnanju i o biznis planu za KAP koji još nije dostavljen" objasnio je Andrija Mandić.
0 komentar(a)
kap, Foto: Boris Pejović
kap, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.04.2011. 19:34h

Predsjednik skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Andrija Mandić (Nova) zakazao je za petak novu sjednicu na kojoj će se obaviti kontrolno saslušanje o prodaji Kombinata aluminijuma (KAP).

Mandić je rekao „Vijestima“ da je na sjednicu o privatizaciji KAP-a pozvao potpresjednika vlade Vujicu Lazović, ministra ekonomije Vladimira Kavarića, predstavnika državnog tužilaštva, Univerziteta Crne Gore i menadžmenta KAP-a.

"Na završnom kontrolnom saslušanju naglasak će biti na Ugovoru o poravnanju i o biznis planu za KAP koji još nije dostavljen" objasnio je Mandić.

Ugovor o poravnanju Vlada i CEAC Holding limitet, kompanija Olega Deripaske, potpisali su krajem prošle godine nakon čega se država vratila u vlasničku strukturu KAP-a i sa ruskim investitorom podijelila većinsko vlasništvu.

Biznis plan za KAP i nikšićke Rudnike boksita koje je predložio ruski menadžment na čelu sa Vjačeslavom Krilovim vlada je već dva puta odbijala jer su bili nerealni i nejasni.

Bonus video: