Profit Ulcinjske rivijere 246 hiljada eura

Većinski paket akcija u Ulcinjskoj rivijeri imaju Vlada i njeni fondovi ukupno oko 62 odsto. U aprilu ove godine je riješen imovinski spor i kompanija je postala vlasnik zemljišta na kojem su izgrađeni njeni hoteli, što je bio problem za njenu privatizaciju
51 pregleda 2 komentar(a)
Ulcinj, ulcinjska rivijera, Foto: Ulcinjska rivijera
Ulcinj, ulcinjska rivijera, Foto: Ulcinjska rivijera
Ažurirano: 02.11.2015. 19:25h

Ulcinjska rivijera ostvarila je pozitivan bilans nakon devetomjesečnog poslovanja ostvarivši 2,3 puta veće prihode u odnosu na prošlogodišnji uporedni period, kazala je “Vijestima” portparol te kompanije Ana Živanović.

Navela je da je izvještaj o devetomjesečnom poslovanju pokazao da je profit u tom periodu iznosio 246.710 eura.

Ukupni prihodi iznosili su 2.856.480 eura, a ukupni rashodi 2.609.770 eura.

“Posjećenost gostiju u našim objektima bila je bolja za 15 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Od januara do kraja oktobra, ostvareno je 126.717 noćenja, a najbrojniji turisti bili su Česi, koji su ljetovali posredstvom agencije Kovotour plus. Prema ostvarenom broju noćenja slijede domaći turisti, zatim gosti iz Srbije, Njemačke, Rusije, Kosova i Bosne i Hercegovine”, kazala je Živanović.

Podsjetila je da su hoteli Rivijere, Olimpik i Belvi i nudističko naselje na Adi Bojani otvoreni od posljednje nedjelje aprila.

“Punim kapacitetom radili smo oko 110 dana juna, jula, avgusta i pola septembra”, naglasila je ona.

Zavjesa na ovogodišnju sezonu spuštena je 17. oktobra, kada je zatvoren hotel Olimpik.

Većinski paket akcija u Ulcinjskoj rivijeri imaju Vlada i njeni fondovi ukupno oko 62 odsto. U aprilu ove godine je riješen imovinski spor i kompanija je postala vlasnik zemljišta na kojem su izgrađeni njeni hoteli, što je bio problem za njenu privatizaciju.

Vlada je od 2009. raspisivala nekoliko tendera za Adu Bojanu i Veliku plažu, ali bez uspjeha iako je vladarska porodica Al Nahijan iz Abu Dabija najavljivana kao siguran partner u koji će uložiti čak 26 milijardi eura.

Bonus video: