Propadaju pregovori Brkovića sa OTP-om?

Mjesecima se pregovaralo da Brković otkupi svoj dug uz diskont od 50 odsto, ali od toga, za sada, nema ništa
1 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.11.2012. 08:51h

Pregovori Vektre Dragana Brkovića sa mađarskom OTP grupacijom, kojoj posrnuli crnogorski biznismen duguje oko 100 miliona eura pod velikim su znakom pitanja, a kako sada stvari stoje, od konačnog dogovora najvjerovatnije neće biti ništa, saznaju “Vijesti” nezvanično od izvora bliskih pregovaračkim timovima.

Mjesecima se pregovaralo da Brković otkupi svoj dug uz diskont od 50 odsto, ali od toga, za sada, nema ništa.

Na prekjučerašnjem ročištu u Privrednom sudu o zahtjevu CKB-a i OTP Faktoringa o uvođenju stečaja glavnoj Brkovićevoj kompaniji Vektra Montenegro zbog nevraćenog kredita od 20,9 miliona eura, Vektri su otkazali punomoćje za zastupanje advokati Nikola Martinović i Radoš Kastrotović. Upravo njih dvojica bili su glavna kopča za dogovor sa mađarskim advokatima i bankarima prethodnih par mjeseci.

Treći Vektrin advokat Ranko Grbavac nedavno je u drugom predmetu vezanom za zahtjev CKB-a za uvođenje stečaja Vektri Investments najavio kao izvjesnu mogućnost postizanje konačnog dogovora sa OTP-om do jučerašnjeg ročišta, ali do toga nije došlo.

Ročište za Vektru Montenegro odloženo je za 30. novembar jer šef računovodstva Vektre Milica Vukajlović nije bila u mogućnosti da prisustvuje suđenju, “zbog ranije zakazanih ljekarskih pregleda”. Ona je juče trebalo da razjasni sporne momente u vezi sa kreditom od 20,9 miliona eura, koji Vektra Montenegro nije otplatila.

U Privrednom sudu juče je održano i ispitno ročište za povjerioce Brkoviće kompanije Horizont logistica iz Bara, na kojem je usvojena lista priznatih potraživanja u ukupnom iznosu od oko 2,5 miliona eura.

Horizont logistic je u stečaju od jula ove godine, a Apelacioni sud, u međuvremenu, potvrdio je tu odluku. Pojedinačno najveće potraživanje od oko 2,25 miliona eura, sa kamatama, odnosi se na nevraćeni kredit CKB-a. U navedeni iznos uklljučene su i obračunate kamate.

Bonus video: