Racionalizacija u Komunalnom u Rožajama: Biće posla za direktorovog sestrića i šuru?

Nurković je kazao da devet raspisanih konkursa još traje i da će biti primljeni “najbolji”. “Možda će se na njih prijaviti i moja braća, možda i neko drugi. Svi koji se prijave biće isto tretirani. Biće primljeni oni koji budu najbolje zadovoljili uslove konkursa“, kazao je on “Vijestima”
119 pregleda 8 komentar(a)
Huzeir Nurković (Novine), Foto: Radio Rožaje
Huzeir Nurković (Novine), Foto: Radio Rožaje
Ažurirano: 26.12.2016. 20:44h

Na osnovu ugovora koji je Opština lani potpisala sa Ministarstvom finansija, rožajsko Komunalno preduzeće do kraja godine mora da otpusti 10 do 12 odsto radnika.

Racionalizacija se, međutim, ne odnosi na šuru i sestrića šefa tog kolektiva Huzeira Nurkovića, za koje su objavljeni konkursi za posao na neodređeno radno vrijeme.

“Jesu“, potvrdio je Nurković, a potom kazao da devet raspisanih konkursa još traje i da će biti primljeni “najbolji”.

“Možda će se na njih prijaviti i moja braća, možda i neko drugi. Svi koji se prijave biće isto tretirani. Biće primljeni oni koji budu najbolje zadovoljili uslove konkursa“, kazao je on “Vijestima”.

“Vijesti“ nezvanično saznaju da Komunalno nije dobilo saglasnost od Ministarstva finansija za nova radna mjesta.

Nurković je rekao da je formirana komisija koja će napraviti novu sistematizaciju, nakon čega će biti jasno koliko radnika ostaje bez posla.

“Ugovorom koji je Opština potpisala sa Ministarstvom finansija, Opština se obavezala da smanji lokalnu administraciju za 20 odsto. U KP će višak biti njih između 10 i 12 odsto. To ćemo znati tek nakon što komisija obavi svoj dio posla“.

Na pitanje “Vijesti“ na osnovu čega je raspisao nove konkurse na neodređeno radno vrijeme, ako sistematizacija još nije gotova, Nurković je odgovorio da je riječ o “radnim mjestima koja su potrebna“.

“Kao direktor sam donio odluku da se ti oglasi raspišu, a komisija će utvrđivati da li je to opravdano“.

Bonus video: