Radnici "Grijanja" prijete gašenjem kotlova

Oni su optužili vd direktora Miloša Kovačevića za samovolju i bahatost, poručivši mu da ga se ne boje
1735 pregleda 0 komentar(a)
Radnici “Grijanja” (arhivski snimak), Foto: Goran Malidžan
Radnici “Grijanja” (arhivski snimak), Foto: Goran Malidžan

Dio zaposlenih u pljevaljskom preduzeću “Grijanje”, koji rade u gradskoj kotlarnici, najavili su mogućnost ponovnog prekida rada nakon što je rukovodstvo pokrenulo disciplinske postupke protiv pet radnika zbog odbijanja izvršenja radnih zadataka u periodu od 5. do 8. oktobra.

Radnici su više dana odbijali da rade, tražeći isplatu zaostalih zarada i smjenu poslovođe, protiv kojeg je, u međuvremenu, pokrenut postupak pred Osnovnim sudom u Pljevljima zbog navodnog otuđenja više tona uglja namijenjenih gradskoj kotlarnici. Radnicima se duguje se deset zarada.

Rukovodstvo preduzeća pokrenulo je disciplinske postupke pr0tiv pet radnika, a ostalih sedam solidarisali su se sa svojim kolegama i traže da i protiv njih rukovodstvo pokrene disciplinski postupak. Njihov kolega Danilo Cmiljanić ranije je suspendovan.

„Žalimo što je do ovoga došlo, ali će naše dalje aktivnosti isključivo zavisiti od sastanka sa gradonačelnikom Opštine koji je zakazan za ponedjeljak, a pošto je već pokrenut disciplinski postupak protiv nas, ne isključujemo mogućnost potpunog prestanka rada“, naveli su radnici “Grijanja”.

Oni su optužili vd direktora Miloša Kovačevića za samovolju i bahatost, poručivši mu da ga se ne boje.

„Čime možete uplašiti radnike koji nisu primili deset plata“, naveli su radnici u saopštenju.

Kažu da im je obećana isplata zarada jednom mjesečno, ali da se to ne poštuje.

Oni su posebno pohvalili tehničkog direktora Jasmina Čelebića „koji se, pored nas radnika, jedini istinski trudi da ovdje stvari krenu na bolje“.

„Ispoštovali su naš zahtjev za smjenu poslovođe, ali od njegove suspenzije se ne živi. Protiv njega firma nije htjela da pokrene disciplinski postupak iako se sumnjiči da je otuđio određenu količinu uglja namjenjenu kotlarnici“, navodi se u saopštenju radnika opštinskog preduzeća Grijanje.

Bonus video: