Radnici "Lipke" dobili pola plate za januar

Radnici su kazali da je Nicović jedini koji komunicira sa njim, te da su poslije više od godinu dana dobili prvi novac za rad u hotelu
50 pregleda 4 komentar(a)
hotel Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
hotel Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 22.01.2013. 20:16h

Dio bivših radnika hotela "Lipka" su se, iza zatvorenih vrata, sastali sa srpskim biznismenom Đorđijem Nicovićem. Nicović je od jesenas u pregovorima sa sadašnjim vlasnikom tog objekta, Prvom bankom, i namjerava da zakupi hotel.

Iako je nekoliko puta do sada najavljivao otvaranje "Lipke", to se nije dogodilo, jer, prema nezvničnim informacijama, bivši vlasnici, firma Zorana Ćoća Bećirovića “Beppler Investments Montenegro“ ne dozvoljava korišćenje inventara u tom objektu.

Iako radnici juče nijesu željeli da govore o detaljima sastanka sa Nicovićem, kako smo nezvanično saznali, Nicović je održao dio obećanja datog radnicima, iako hotel nije otvoren. Naime, oni su juče dobili po pola zarada za januar, iako su samo dva dana bili angažovani na popisu u tom objektu.

"Poslije više od godinu dana dobili smo prvi novac za rad u „Lipki“. Nicović nam je dao po pola zarade za januar. Time nas je ispoštovao i održao obećanje, koje je dao dok je još mislio da će hotel biti otvoren tokom novogodišnjih, odnosno božićnih praznika. Tada nam je kazao da nam se plate računaju od januara. O drugim detaljima razgovora sa njim ne mogu da govorim, najbolje je njega da pitate. Zahvalan sam Nicoviću jer je konačno neko obratio pažnju na nas, ispoštovao nas i održao svoja obećanja”, rekao je za "Vijesti" jedan od zaposlenih.

Bivši radnici "Lipke", pored toga što im bivši poslodavci duguju pet plata, doprinose za godinu, a uz to ne mogu ni da zaključe radne knjižice jer su zaključane u hotelu, višestruko su na gubitku. Juče su im obračunate i kamate na kartice, odnosno dozvoljene minuse.

"Moram da platim 600 eura kamate, jer platu nijesam primao. Do radne dokumentacije još ne možemo. Sud ne zakazuje ročište po našoj tužbi. Nicović je jedini koji komunicira sa nama i drži riječ", rekao je bivši radnik "Lipke".

"Ja s radnicima nijesam sklopio ugovore, pa je privatni gest, kako bih im nadoknadio dva izgubljena dana u hotelu. Žao mi je što se prolongirao datum otvaranja "Lipke", ali mislim da su zaista ostale još neke sitnice. Bivši zaposleni u tom hotelu su, prema mojoj ocjeni, vrlo vrijedni ljudi i biće mi zadovoljstvo da nastavim saradnju s njima", kazao je juče Nicović.

Nicović je prije destak dana kazao da za neotvaranje „Lipke“ nijesu krivi ni on ni radnici. Prema njegovim riječima, potpisivanje ugovora o zakupu, sprečavaju, kako je rekao, „neraščišćeni imovinski odnosi u tom objektu“.

Bonus video: