Radnici nikšićkih Boksita obustavili štrajk

Vladina ponuda podrazumijeva isplatu majske i junske zarade do 1. septembra, a naredne dvije do 1. oktrobra
1 komentar(a)
Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.07.2012. 08:22h

Radnici nikšićkih Boksita prihvatili su jutros ponudu Vlade da im martovska zarada bude isplaćena odmah, a aprilska do 1. avgusta čime je okončan štrajk radnika Tunelogradnje započet 28. juna i protest ispred upravne zgrade koji je počeo 6. jula.

„Ipak je radničko jedinstvo pobijedilo i iz ove borbe izašli smo kao pobjednici. Predlog Vlade koji je napravljen zajedno sa predstavnicima Samostalnog sindikata je prihvaćen i sada je na menadžmentu, koji nas je ovih dana prozivao, velika obaveza kako bi realizovali ono 160.000 tona, navodno, prodate rude. Moraju to da realizuju kako bi se izmirile obaveze prema radnicima“, kazao je predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović nakon razgovora sa okupljenim radnicima i zaposlenima u Tunelogradnji.

Vladina ponuda podrazumijeva isplatu majske i junske zarade do 1. septembra, a naredne dvije do 1. oktrobra, što bi značilo da bi radnici Boksita do tada primili šest plata.

„Poručujem gospodi iz Vlade da ovo što su obećali moraju i ispoštovati. Svaki rok se mora ispoštovati inače ćemo ponovo krenuti sa protestima. Izvršićemo pritisak na Stamatovića da se radnicima danas isplati zarada“, kazao je Bojanović i zahvalio se svim radnicima oba sindikata i dijelu Udruženja inženjera koji su bili zajedno sa njima.

Nakon dogovora izvršnog direktora i upravnika radnici Tunelogradnje će se vratiti na tunel Tifran kod Berana a prema riječima Bojanovića novac za isplatu zarada biće obezbijeđen od tog posla i prodate rude.

Bonus video: