Rusi bi da padne ugovor za KAP

Kvadrat zemljišta u Spužu prodat je po cijeni oko 2,75 eura, iako je na istoj lokaciji tržišna cijena najmanje tri puta viša, istakao je advokat ruskog En plusa, bivšeg vlasnika KAP-a
61 pregleda 0 komentar(a)
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.05.2015. 19:58h

Izvođenjem dokaza u Privrednom sudu juče je okončana rasprava u sporu po tužbi ruske En plus grupe Olega Deripaske, koja traži da se poništi ugovor o kupoprodaji dijela imovine Kombinata aluminijuma u stečaju firmi Politropus Alternativa, u vlasništvu Ukrajinca Romana Denkoviča. Sudija Mirjana Pavićević najavila je da će presudu donijeti 3. juna.

Prvotuženi u ovom sporu je KAP u stečaju, a drugotužena tivatska firma.

Kupoprodajni ugovor zaključen 8. jula prošle godine. Politropus Alternativa je kupila dva bazena crvenog mulja, zgradu laboratorije u KAP-u i zemljište u Spužu sa ruiniranim objektom za 450 hiljada eura.

Advokat En plusa Pavle Tripković ocijenio je da je cjelokupan postupak prodaje ovog dijela imovine praćen nizom nezakonitosti, te da je ponuda Politropusa bila uslovna i u suprotnostima sa uslova oglasa, zbog čega je stečajna uprava trebalo da je odbije.

„Kvadrat zemljišta (bez ruiniranog objekta) u Spužu prodat je po cijeni oko 2,75 eura iako je na istoj lokaciji tržišna cijena najmanje tri puta viša“, istakao je Tripković.

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić smatra da tužbeni zahtjev sud treba da odbije.

Bonus video: