Simović se sastao sa Talakvadzijem: Crna Gora primjer i motiv Gruziji - Vijesti.me
PREDSJEDNIK GRUZIJSKOG PARLAMENTA U CRNOJ GORI

Simović se sastao sa Talakvadzijem: Crna Gora primjer i motiv Gruziji

Simović je istakao da pažnju želi usmjeriti na mogućnosti razvoja ekonomsko-trgovinskih odnosa

Sa sastanka
Sa sastanka (Foto: Vlada Crne Gore)

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović se sastao danas sa predsjednikom Parlamenta Gruzije, Arčilom Talakvadzijem, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Simović je u ime Vlade Crne Gore zahvalio predsjedniku Talakvadziju što je u relativno kratkom roku nakon stupanja na dužnost predsjednika Parlamenta Gruzije prihvatio poziv da posjeti Crnu Goru, saopšteno je iz Vlade.

 “To je jasan signal o namjeri Parlamenta Gruzije, a vjerujemo Vlade i države Gruzije, kakve odnose želi da gradi sa Crnom Gorom”, kazao je Simović.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Crne Gore i Gruzije prijateljski i dobri, uz potencijal za dodatno unapređivanje u svim segmentima. 

Kao resorni potpredsjednik i ministar u Vladi, Simović je istakao da pažnju želi usmjeriti na mogućnosti razvoja ekonomsko-trgovinskih odnosa. 

“U tom pravcu posebno je važno efikasno djelovanje parlamenata u procesima ratifikacije i ispunjavanju procedura za stupanje na snagu sporazuma koje vlade međusobno potpisuju, a na korist država i njihovih građana”, istakao je potpredsjednik Vlade.

Simović je iskazao uvjerenje da će Konzulat Gruzije u Crnoj Gori koji će danas biti otvoren u Baru biti podsticaj daljem produbljivanju bilateralne saradnje dvije zemlje, posebno ekonomskih odnosa, putem konkretnih projekata i definisanja zajedničkih aktivnosti.