SSCG: U sporu sa Zarubicom nijesmo imali ravnopravan tretman

Iz SSCG su istakli su da je čudno to što ni Savez sindikata ni njegova punomoćnica nijesu bili u posjedu Rješenja Privrednog suda do danas
1 komentar(a)
SSCG, Foto: Arhiva Vijesti
SSCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.05.2015. 17:40h

Iz Saveza sindikata Crne Gore tvrde da u sporu vezanom za rješenje Duška Zarubice kojem je Ministarstvo rada i socijalnog staranja donijelo rješenje o upisu za funkciju generalnog sekretara ove organizacije, nijesu imali ravnopravan tretman sa nekadašnjim kolegom, kome je kako dodaju Skupština Saveza donijela odluku o opozivu.

"Danas je u medijima najavljeno da će nekadašnji funkcioner SSCG, a koji je rješenjem Ministarstva rada i socijalnog staranja upisan kao generalni sekretar Saveza,a što je samo po sebi presedan u istoriji socijalnog partnerstva, makar od pada „gvozdene zavjese“, ući u prostorije Saveza na osnovu Rješenja o privremenoj mjeri osnovnog suda i Rješenjao izvršenju istog ", kazali su iz Saveza sindikata Crne Gore (SSCG)

Oni su kazali da Savez sindikata u ovom sporu nije imao ravnopravan tretman sa nekadašnjim kolegom, kome je inače Skupština Saveza donijela odluku o opozivu.

"Naime, 12.01.2015.godine privredni sud u Podgorici je donio Rješenje kojim se odbija prigovor Zarubice i kolega mu i kojim je potvrđeno prvobitno Rješenje u smislu člana 57 stav 4 ZIO, a u vezi istog predmeta po kojem je Osnovni sud donio Rješenje o privremenoj mjeri", saopšteno je iz SSCG.

Istakli su da je čudno to što ni Savez sindikata ni njegova punomoćnica nijesu bili u posjedu ovog Rješenja Privrednog suda do danas.

"Da li treba da nas ovo čudi nakon svega što se dešavalo posljednjih nedjelja? Već smo izjavili da očekujemo jednak tretman, jer nije logično da se naše tužbe mjesecima nalaze u fiokama, a da tužbe koje inicira g.Zarubica se obrađuju po skraćenom postupku. Ne želimo da vjerujemo da to ima veze sa tim što je bivši funkcioner SSCG Zarubica na čelu granskog sindikata kome pripadaju zaposleni u sudstvu i tužilaštvu. Sada smo došli do toga da nas i ne obavještavaju za presude koje dobijemo", piše u saopštenju SSCG.

Bonus video: