Tenderska komisija: Nema potrebe da Vujović spašava tender za Buljaricu - Vijesti.me
"POTPREDSJEDNIK VLADE NIJE IZNIO NIJEDAN ARGUMENT"

Tenderska komisija: Nema potrebe da Vujović spašava tender za Buljaricu

"Što se tiče zabilježbi i tereta na toj imovini riječ je o zabilježbama i teretima koji ne dovode u pitanje valjanost eventualnog pravnog posla, jer ne postoje evidentirane zabilježbe restitucije", naveli su iz komisije

Buljarica
Buljarica (Foto: Arhiva "Vijesti")

Iz Tenderske komisije za valorizaciju Buljarice saopštili su da potpredsjednik Vlade Milorad  Vujović  nije iznio nijedan argument kojim bi dokazao tvrdnju da sadržina javnog poziva za taj lokalitet nije u skladu sa ostalim važećim zakonskim propisima, javnim interesom i planom privatizacije za 2016.

Dodaju da poziv ne predviđa prodaju površine od 17 miliona kvadrata.

Oni su u reagovanju naveli da nije tačno da će se usvajanjem detaljnog urbanističkog plana Buljarica 1 promijeniti namjena lokaliteta, koji se tretira kao lokalitet od posebnog značaja predviđen za ekskluzivni turizam, marinu, golf terene primarno, a sekundarno za stambenu izgradnju.

Iz Tenderske su kazali da nema potrebe da  Vujović  "spašava" tender "dajući" ga Skupštini jer je to predviđeno procedurom.

"Što se tiče zabilježbi i tereta na toj imovini riječ je o zabilježbama i teretima koji ne dovode u pitanje valjanost eventualnog pravnog posla, jer ne postoje evidentirane zabilježbe restitucije", naveli su iz komisije.