Vas smo zaštitili, sporna je ofšor firma iz Paname

Prodavcima zemlje ne smeta što su na sajtu Opštine dostupni njihovi lični podaci
0 komentar(a)
Herceg Novi opština sajt, Foto: Printscreen
Herceg Novi opština sajt, Foto: Printscreen
Ažurirano: 29.04.2016. 19:09h

Ugovor o kupoprodaji zemljišta u Kumboru kompanije "Sequoia" i članova porodica Malović, Petrović, Pribičević i Todorović javno je dostupan više od godinu na sajtu Opštine Herceg Novi. Greškom službenika te opštine, ili ne, matični brojevi osoba i drugi lični podaci u ugovoru nijesu prekriveni.

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) u tekstu "Lanac sumnivih veza i ugovora", objavio je faksimil tog javno dostupnog dokumenta. Za razliku od Opštine Herceg Novi, CIN-CG zaštitio je matične brojeve osoba koje su prodale imovinu budvanskoj firmi "Sequoia", koju je osnovala ofšor kompanija iz Paname - Nyxroam Corporation.

Čudi što prodavcima zemlje ne smeta što su na sajtu Opštine dostupni njihovi lični podaci, a smeta im što smo mi obavili ugovor, vodeći računa o zaštiti njihovih ličnih podataka.

Prodavci zemljišta tvrde da je ugovor o kupoprodaji koji su zaključili u potpunosti zakonit.

Mi u našem tekstu nijednom rečenicom ne dovodimo to u pitanje. U fokus našeg istraživanja je poslovanje sumnjivih ofšor kompanija i skrivenih vlasnika, a ne nikako oni koji su svoju zemlju prodali kompaniji "Sequoia".

Vladimir Otašević

Bonus video: