Vlasnici Izbora Bar prodaju nekretnine da izmire dugove

Menadžment i vlasnici barskog Izbora i ranije su periodično oglašavali na prodaju cjelokupnu imovinu, a cilj prodaje sada je, kako saznaju “Vijesti” nezvanično, da se barem djelimičnom prodajom imovine pokriju i izmire obaveze prema povjeriocima od oko 1,8 miliona eura
870 pregleda 2 komentar(a)
robna kuća Bar, Foto: Vijesti
robna kuća Bar, Foto: Vijesti
Ažurirano: 07.06.2018. 18:52h

Barska kompanija Izbor oglasila je juče na prodaju nekretnine širom Crne Gore, po procijenjenoj vrijednosti više od 50 miliona eura. Kompanija je niz godina u većinskom vlasništvu Zatvorenog investicionog fonda Eurofond kojim gazduje više lica povezanih sa biznismenom Veselinom Barovićem.

Menadžment i vlasnici barskog Izbora i ranije su periodično oglašavali na prodaju cjelokupnu imovinu, a cilj prodaje sada je, kako saznaju “Vijesti” nezvanično, da se barem djelimičnom prodajom imovine pokriju i izmire obaveze prema povjeriocima od oko 1,8 miliona eura.

Na prodaju su ponuđeni, između ostalog, cetinjski Hotel “Grand”, zgrada Robne kuće, sa desetak poslovnih prostora u centru Bara, i pripadajućim zemljištem, dvije nekretnine iz lista nepokretnosti koji se tiču poslovnih prostora i tržišnice u Baru.Prodaje se i poslovna zgrada i nekretnina u Čanju, kao i tri poslovne zgrade u vanprivredi koje se tiču bivšeg magacina u vlasništvu Doma vojske.Prodaje se i nekretnina u Donjim Murićima – Ostrvo golubova,na području Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” i zemljište i zgrade u selu Limljani.

Na prodaju su i veći broj katastarski odvojenih nekretnina, različitih površina, u mjestima Đurasovci i Ostros. Prodaju se, takođe, tri poslovna prostora upisana u KO Novi Bar od kojih se jedan nalazi u Bulevaru revolucije, a dva na Topolici.

Na prodaju je i nekretnina u Petrovcu površine 90 kvadrata, kao i zemljište sa ruševinama bivše poslovne zgrade u Kolašinu, za koje je predviđena mogućnost zajedničke gradnje.

U Podgorici na tri parcele zemljišta, različitih površina u katastarskim opštinama Liješnje (tri parcele) od 2.384 kvadrata do 18.872 kvadrata.Prodaje se i nekretnina u PC Kruševac površine 213 kvadrata, kao i zemljište Stara lokanda – Cetinje gdje je predviđena izgradnja objekta neto površine 2.680 kvadrata. Oglas važi osam dana od objavljivanja.

Bonus video: