Za jahte izdato 4.500 vinjeta

Od ukupno izdatih vinjeta, Lučka kapetanija Kotor koja pokriva područje zaliva Boke, izdala je i naplatila 3.146, do je Lučka kapetanija Bar nadležna za akvatorijum Budve, Bara i Ulcinja, izdala 1.375 vinjeta
229 pregleda 0 komentar(a)
Vinjete koštaju od jednog do 760 eura
Vinjete koštaju od jednog do 760 eura

Lučke kapetanije u Kotoru i Baru su u periodu od 1. januara do 15. septembra ove godine stranim jahtama koje uplovljavaju u teritorijalne vode Crne Gore izdale ukupno 4.521 vinjetu, navedeno je u informaciji o kvalitativnim i kvantitativnim rezultatima ljetnje turističke sezone 2018, a koju je Vlada razmatrala i usvojila na sjednici u četvrtak.

Vinjeta je potvrda da je strano plovilo za sport i rekraciju obavilo administrativnu proceduru na pomorskim graničnim prelazima u Crnoj Gori i da je valsnik plovila platio taksu za plovidbu našim teritorijanim vodama. Rok važenje vinjete je od 24 sata do jedne godine od dana izdavanja.

Zavisno od dužine perioda važenja i dužine jahte, te od toga da li se jahta koristi za privredne svrhe ili ne, vinjeta košta od 1 do 760 eura.

Od ukupno izdatih vinjeta, Lučka kapetanija Kotor koja pokriva područje zaliva Boke, izdala je i naplatila 3.146, do je Lučka kapetanija Bar nadležna za akvatorijum Budve, Bara i Ulcinja, izdala 1.375 vinjeta.

Bonus video: