Zeković: Država se postrojava pred najvećim poreskim dužnikom

"Vektri, nakon KAP-a, svih pomoći i koncesija, očigledno nije dovoljno da ne plaća obaveze državi, sada demonstracija moći ide do toga da želi zabraniti da joj novčane obaveze obračunavaju", ističe član predsjedništva SDP
1571 pregleda 6 komentar(a)
Brajović, Foto: Boris Pejović
Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.12.2018. 13:30h

Socijaldemokratska partija poziva predsjednika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića, da spriječi ponižavanje države Crne Gore i ne dozvoli da najveći poreski dužnik saziva i saslušava polovinu Skupštine i Vlade, umjesto da ga nadležni državni organi, primjenjujući zakon, privedu pravdi, poručio je član predsjedništva SDP, Bojan Zeković.

Na zahtjev jednog od najvećih poreskih dužnika u Crnoj Gori Dragana Brkovića, čije firme duguju državi 17,6 miliona eura, za sjutra je zakazana zajednička sjednica skupštinskih odbora za poljoprivredu i ekonomiju, što je bez presedana u istoriji crnogorskog parlamenta jer se nešto slično nikada do sada nije desilo.

"Za očekivati je bilo da Skupština kroz radna tijela sasluša nadležne državne organe zašto godinama ne sprovode zakon i nijesu raskinuli ugovore i pokrenuli stečaj u Vektri zbog kršenja zakona i ugovornih obaveza", rekao je Zeković.

Umjesto toga, ističe, država će se postrojiti pred najvećim poreskim dužnikom da objasni i odgovara zašto mu uopšte obračunava poreze i koncesione obaveze.

"Vektri, nakon KAP-a, svih pomoći i koncesija..., očigledno nije dovoljno da ne plaća obaveze državi, sada demonstracija moći ide do toga da želi zabraniti da joj novčane obaveze obračunavaju. Zbog toga pozivamo predsjednika Skupštine da ne dozvoli unižavanje parlamenta koji se sastaje po zahtjevu poreskih dužnika, već da obezbijedi da Skupština sasluša rukovodioce nadležnih državnih organa i informiše se o mjerama koje su preduzeli u cilju naplate poreskog duga i utvrdi da li je bilo selektivnog poštovanja zakona", zaključuje Zeković.

Bonus video: