Žele da na Adu prošire biznis

Holiday Village je prepoznat kao uspješan porodični koncept. Kada sve razvojne faze budu završene, Holiday Village Montenegro će imati 357 soba sa svim pripadajućim sadržajima (po četiri bazena, restorana, bara, zatim teenage club, kids club, games room i ostale sadržaje kako za mlade, tako i za odrasle)”, kazali su u kompaniji
208 pregleda 1 komentar(a)
KArisma, Foto: Karisma
KArisma, Foto: Karisma
Ažurirano: 02.02.2018. 18:46h

Ulcinjski hotel Belvi, koje će biti rekonstruisan u okviru prve faze projekta Holiday Village i doveden na nivo od četiri zvjezdice, biće otvoren do maja, a konzorcijum "Karisma Hotels & Resorts", planira da svoje investicije sa Velike plaže preseli i na Adu Bojanu.

To je rečeno “Vijestima” iz te kompanije iza koje stoji strateški partner u projektu TUI grupa.

U toj kompaniji ne kriju da su zaintersovani za ulaganja i na Adu ali ističu „da je za njihov razvoj u Crnoj Gori i drugim strateškim destinacijama, potrebno definisati dugoročni razvojni plan Karisme i njihovog strateškog partnera TUI grupe

“U ovom trenutku možemo reći da se nalazimo u završnoj scouting fazi svih potencijalno interesantnih projekata za našeg partnera i kada budemo imali sve detalje, biće nam zadovoljstvo da to predstavimo javnosti. Na temu Ade Bojane smo više puta govorili. Smatramo da je Ada biser ne samo Crne Gore, već daleko šireg prostora i ona će svakako biti naš fokus”, kazali su iz te kompanije.

Karisma je u septembru prošle godine zakupila zemljište i hotele Belvi i Olimpik sa pratećim sadržajima na 30 godina. Ugovorom sa Vladom, preuzela je 21 radnika uz godišnju zakupninu u visini od 450 hiljada eura.

Iz te firme podsjećaju da su radovi na rekonstrukciji hotela počeli odmah nakon zakonskih rokova i zasada idu planiranom dinamikom.

-Holiday Village je prepoznat kao uspješan porodični koncept. Kada sve razvojne faze budu završene, Holiday Village Montenegro će imati 357 soba sa svim pripadajućim sadržajima (po četiri bazena, restorana, bara, zatim teenage club, kids club, games room i ostale sadržaje kako za mlade, tako i za odrasle)”, kazali su u kompaniji.

Kako su istakli, projekat u prvoj razvojnoj fazi u ovoj godini koštaće malo iznad 10 miliona eura, u drugoj fazi sa 100 jedinica i dodatnim restoranom 6,5 miliona po budžetskoj procjeni, a 15,5 miliona eura u trećoj fazi.

U kompaniji nijesu htjeli direktno da odgovore na pitanje o okvirnim ili preciciznim projekcijama cijena smještaja i usluga.

-Imamo te projekcije, a zasada u domenu kompanijske poslovne tajne do daljeg, ali cijene će biti konkuretne na evropskom tržištu - stoji u odgovoru.

Svi zaposleni koji su radili u Ulcinjskoj rivijeri prije ugovora o dugoročnom zakupu i koji su željeli da nastave da rade u Karisma hotelima imali su mogućnost i zaključili su ugovore sa kompanijom.

- Kao društveno odgovorna kompanija prioritetno ćemo nastaviti da zapošljavamo ljude iz Ulcinja i iz čitave Crne Gore, te da radimo na njihovoj edukaciji i usavršavanju kroz našu akademiju i trening centar. Kako se kompleks bude razvijao, zapošljavaćemo više od 450 ljudi”, kazali su u Karismi.

Na gradilištu su uglavnom uposlene crnogorske firme a u svakodnevno na terenu ima oko 130 radnika.

”Poseban značaj, pri realizaciji projekata, Karisma uvjek pridaje angažmanu lokalnih kompanija. Ovako značajan projekat ne bi bilo moguće realizovati bez učešća značajnih crnogorskih firmi, među kojima su glavni izvođač radova Novi Volvox, zatim Ramel, Dram, Final Trade, Tapacir Kurti i drugi. Na gradilištu će se u raznim fazama naći svakodnevno 130 ljudi, ali u svakom slučaju svi izvođači i dobavljači su primarno iz Crne Gore”, rekli su u Karismi.

U rukama države je da riješi pitanje privatnih vikendica

U slučaju investiranja na Adi Bojani, u Karismi su kategorični kada su u pitanju kućice i vikendice na strani ostrva, da to ne bi bio njihov problem.

-Što se tiče vikendica i kućica, mi smo kompanija kojoj su društvena odgovornost, ekologija i zaštita životne sredine prioritet, te smatramo da je ovo pitanje uređenja kompletne infrastrukture Ade. U tom smislu vjerujemo da će nadležne instance urediti i taj segment- kažu u Karismi.

Bonus video: