Fejsbuk vrijedi 50 milijardi dolara!

U Majkrosoftu vjeruju da će Fejsbuk jednog dana prestići vrijednost koju trenutno ima ta kompanija (oko 220 milijardi američkih dolara).
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2011. 15:33h

Vrijednost mega-popularne društvene mreže na Internetu, Fejsbuk, nakon posljednjih ulaganja, porasla je na cijelih 50 milijardi američki dolara, prenosi Njujork Tajms.

Ta vrijednost, kako se dodaje, ostvarena je nakon ulaganja od 500 miliona dolara koje su investirali američki Goldmen Saks i neimenovani ruski investitor.

"Investicije će Fejsbuk učiniti vrjednijim od medijske kompanije Tajm Vorner (Time Warner), iBeja (eBay) i Jahua (Yahoo). Predstavnici Fejsbuka i Goldmena odbili su komentarisati službeno saopštenje kojim su potvrđena posljednja ulaganja", piše američki dnevnik.

O popularnosti Fejsbuka svjedoči i zvanična potvrda izvršnog direktora softverskog diva Majkrosoft, Stiva Balmera, koji je prošlog mjeseca kazao da njegova kompanija nije uspjela da preuzme Fejsbuk još prije tri godine.

Mark Zakerberg, direktor i osnivač Fejsbuka odbio je tada ponudu Majkrosofta u visini od 15 milijardi dolara.

- Da, pokušali smo da preuzmemo Fejsbuk - priznao je i viši direktor korporativnih strategija u Majkrosoftu Fric Lanmen, i dodao da Fejsbuk ima mnogo sličnosti sa njegovom kompanijom.

Lanmen je dodao da je Majkrosoft nakon odbijanja preuzimanja investirao 240 miliona dolara za manji udio u kompaniji. I pored negativnog odgovora, dvije kompanije su nastavile saradnju, pa su u oktobru prošle godine zajednički uveli određene društvene funkcije na facebook.com.

U Majkrosoftu vjeruju da će Fejsbuk jednog dana prestići vrijednost koju trenutno ima ta kompanija (oko 220 milijardi američkih dolara).

Bonus video: