iPad napokon dobija Fejsbuk aplikaciju

Prema poznatim informacijama, izmijenjene su i iPadu potpuno prilagođene opcije Facebook Chat i Group, fotografije će se prikazivati na cijelom ekranu.
0 komentar(a)
iPad, Foto: Lucienengelen.posterous.com
iPad, Foto: Lucienengelen.posterous.com
Ažurirano: 17.06.2011. 18:57h

Iako je logično očekivati da najpopularnija društvena mreža na svijetu već odavno ima svoju službenu aplikaciju na najpopularnijem tabletu to ipak nije slučaj pa tako trenutno ne postoji službena Facebook aplikacija za iPad.

Priču je objavio "New York Times" pozivajući se na pouzdane izvore prema kojima je ova aplikacija tokom vremena doživjela nekoliko dizajnerskih izmjena te ja sada napokon u posljednjoj fazi testiranja.

Navodno se u projekat njenog razvoja uključio i sam Zuckerberg tako da je jasno da će Facebook na iPad donijeti jedinstveno iskustvo ove društvene mreže.

Prema poznatim informacijama, izmijenjene su i iPadu potpuno prilagođene opcije Facebook Chat i Group, fotografije će se prikazivati na cijelom ekranu, a moći će se koristiti i neke opcije koje nijesu dostupne putem internetske stranice pa će tako korisnici iPada 2 imati mogućnost fotografije koje slikaju ili snimljeni video automatski uplodati na ovu društvenu mrežu.

Iz Facebooka su odbili da komentarišu rad na aplikaciji za iPad, no napomenuli su da imaju 'odličan odnos s Appleom koji se očitava u njihovoj iPhone aplikaciji'.

Za očekivati je kada se pojavi Facebook for iPad, ili kako će se već aplikacija zvati, da će dugo vremena biti najpopularnija aplikacija na App Storeu te se nadamo da nam je Zuckerberg zaista pripremo nešto posebno i u potpunosti prilagođeno iPadu i njegovom velikom ekranu osjetljivom na dodir.

Bonus video: