Ljetnji Džip reli: Put kroz bespuća od 300 kilometara

Prema riječima Barovića, džipadžije će prije dolaska u Rožaje, sa vidikovca Lađevac moći da vide značajan dio Crne Gore i Srbije i uživaju u ljepotama rožajskih sela koja se graniče sa Srbijom i Kosovom
92 pregleda 3 komentar(a)
džip reli, Foto: Montenegro trophy
džip reli, Foto: Montenegro trophy
Ažurirano: 10.06.2016. 19:04h

Od 1. do 3. jula održaće se 17. Ljetnji džip reli, u organizaciji Montenegro trophy.

Saopšteno je da će ljubitelji avanturizma voziti kroz prelijepe šumske komplekse Crne Gore, trasom dugom oko 300 kilometara.

Luka Maksimović je rekao da nije bilo lako organizovati tako ozbiljnu manifestaciju i truditi se da ona iz godine u godinu bude bolja i raznovrsnija.

Goran Barović je kazao da im je cilj da učesnici relija otkriju prelijepe predjele crnogorskog sjevera... Prvog dana relija, karavan terenaca kreće iz Nikšića i ide preko Krnova, Štirnog dola, Lole, Semolja, Sinjajevine, do Lipova, Peštera do Rožaja.

Prema riječima Barovića, džipadžije će prije dolaska u Rožaje, sa vidikovca Lađevac moći da vide značajan dio Crne Gore i Srbije i uživaju u ljepotama rožajskih sela koja se graniče sa Srbijom i Kosovom.

“Prvog dana prelazimo oko 200 kilometara, a oko 80 odsto trase su makademski putevi”, kazao je Barović na konferenciji za novinare.

Objasnio je da će drugog dana učesnici relija preći oko stotinu kilometara i uživati u ljepotama Hajle, jedne od najljepših crnogorskih planina, kao i Vrela Ibra koji se smatra jednim od najljepših kutaka na sjeveru Crne Gore.

Prenoćište za obje noći obezbijeđeno je u Rožajama.

Trećeg dana je poligonska vožnja - ispit spretnosti na specijalno pripremljenom poligonu u okolini Rožaja. Za generalni plasman boduju se orijentaciona i poligonska vožnja.

Željko Labudović je kazao da će u karavanu konstantno biti automehaničarska i ljekarska ekipa, a pratiće ih i policija.

Zahvalio se Rožajcima, na čelu sa predsjednikom Opštine Ejupom Nurkovićem, što su im pomogli oko organizovanja trase.

“Ovogodišnja kotizacija neće biti veća od prošlogodišnje koja je iznosila 120 eura, a ako bude sponzora možda bude i niža”, kazao je Labudović.

Bonus video: