M:tel digitalna fabrika odabrala je polaznike druge Startup akademije

Ukoliko se neka ideja od prijavljenih uklopi u strateški razvoj kompanije M:tel, ta kompanija planira da uloži u njen razvoj za početak 30 hiljada eura
460 pregleda 0 komentar(a)
Polaznici druge Startup akademije, Foto: M:tel
Polaznici druge Startup akademije, Foto: M:tel

M:tel digitalna fabrika odabrala je polaznike druge Startup akademije M:tel digitalne fabrike, i to 17 timova koji broje preko 40 polaznika.

Izabrani su timovi pod nazivima, „Cuko.me“ koji se bavi tematikom kućnih ljubimaca, zatim „NaPut” java aplikacije koja je razvijena za ekspresnu izradu i obradu putnih naloga u tri koraka te startup “Insta Story View” koji predstavlja servis koji omogućava korisnicima da lako provjere da li je određena osoba pregledala njihov stori kao i startup “Face Recognition” čija je ideja izrada aplikacije koja će prepoznavati lica ljudi i na taj način ih identifikovati.

Na Startup akademiji učestvovaće i startup pod nazivom “Popust.me” čiji je cilj informisanje javnosti o svim aktuelnim popustima i akcijama putem sajta i društvenih mreža te aplikacija “Aquiver” koja u stvari predstavlja digitalni ormar zatim “Weddingbeats” koja predstavlja servis za mladence i sve uslužne djelatnosti u procesu organizacije vjenčanja.

Aplikacija pod nazivom “Saasmark” tretira SaaS produkte dok “Online sitter” predstavlja aplikaciju koja će komunikaciju između roditelja i bejbi sitera podići na mnogo veći nivo.

Među polaznicima je i tim koji je tvorac aplikacije koja predstavlja razvoj servisa za integraciju web sajta u native aplikaciju, zatim “Džepni psiholog” koji predstavlja platformu za online savjetovanje i psihoterapiju, te startup “Remake” čiji se osnovni koncept bazira na izradi mašine za reciklažu, a među polaznicima je i startup “MARLEQ“ koji predstavlja platformu koja povezuje one koji traže posao u inostranstvu, karijerne mentore/regrutere i kompanije koje traže top talente.

Među polaznicima je i startup “ARCHCRM”, zatim aplikacija koja predstavlja igračku koja prati razvoj djeteta pod nazivom “Doliot”, startup pod nazivom “Postmonaut” koji povezuje prevoznika i pošiljaoca i na kraju startup “Actideal” .

Ukoliko se neka ideja od prijavljenih uklopi u strateški razvoj kompanije M:tel, ta kompanija planira da uloži u njen razvoj za početak 30 hiljada eura. Kroz višemjesečni program, koji je potpuno besplatan kreatori ideja će dobiti podršku mentora koji su doajeni u oblasti preduzetništva u regionu.

Startup akademija, koju je prije dvije godine pokrenula kompanija M:tel, je prva akademija tog tipa koja se održava u Crnoj Gori.

Akademija će trajati tri mjeseca a organizuje se u saradnji sa ICT Hubom iz Beograda koji već imaju iskustva sa investiranjem u startupove.

Bonus video: