Motonautika ima budućnost u Crnoj Gori

“U maju je organizovan prvi šampionat na plaži Kamenovo. Vrlo smo zadovoljni brojem učesnika, kao i brojem disciplina. Takmičenje je bilo organizovano u kružnim trkama, takozvanim “drag” trkama i paralelnom slamomu. Bilo je 20 učesnika, od kojih su neki učestvovali u više disciplina”, kaže Darko Prelević, predsjednik SMSCG
61 pregleda 0 komentar(a)
skuter, voda
skuter, voda
Ažurirano: 18.10.2016. 18:35h

Sportski motonautički savez Crne Gore jedna je od najmlađih sportskih organizacija u našoj zemlji.Osnovan u maju prošle godine, savez okuplja takmičare u sportu koji obuhvata sve oblike međunarodno-priznatih takmičenja u kojima se koriste plovila na motorni pogon.

Prva takmičarska godina, kažu u Savezu, prošla je vrlo zadovoljavajuće.

“U maju je organizovan prvi šampionat na plaži Kamenovo. Vrlo smo zadovoljni brojem učesnika, kao i brojem disciplina. Takmičenje je bilo organizovano u kružnim trkama, takozvanim “drag” trkama i paralelnom slamomu. Bilo je 20 učesnika, od kojih su neki učestvovali u više disciplina”, kaže Darko Prelević, predsjednik SMSCG.

Crna Gora u ovom sportu ima dva vrlo iskusna takmičara, od kojih je jedan ove godine postao evropski prvak u disciplini fristajl.

“To je disciplina u kojoj takmičar ima tri minuta za koje treba da pokaže što kompleksnije figure i da odolijeva gravitaciji, a naš takmičar Aleksandar Aljoša Petrović je postao prvak Evrope”.

Osim Petrovića, na evropskom šampionatu nastupila je i Volja Džiković, što je uspjeh samo po sebi. Međutim, Prelević kaže da u Savezu ne namjeravaju da se zadrže na tome. On priželjkuje da savez dobije na korišćenje akvatorijuma veličine 100 x 200 metara, na kome bi se održavala obuka novih takmičara.

“Nije poenta da samo ova dva takmičara stalno učestvuju na šampionatima već i da dobijemo nove takmičare. Druga ambicija nam je da imamo budžet da učestvujemo i na evropskim i svjetskim prvenstvima i drugim međunarodnim takmičenjima”, kaže Prelević.

Bonus video: