Tvitovi iz svemira: Detektujemo znakove života

Slavni američki astronaut Baz Oldrin poslao je poruku u kojoj žali što Tviter nije postojao 1969. godine kada se spustio na Mjesec
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 12:26h

Realnost i fikcija sudarile su se prošle nedjelje u svemiru - jedan astronaut sa Međunarodne svemirske stanice (MSS) komunicirao je putem Tvitera sa posadom "Enterprajza", svemirske letjelice iz popularne američke naučno-fantastične TV serije "Zvjezdane staze".

Hedfild, koji se otisnuo na MSS prošlog decembra, redovno tvituje fotografije iz svemira

Kako prenosi "Hafington post", sve je počelo porukom koju je kanadski glumac Vilijam Šatner, koji je u seriji tumačio ulogu kapetana Kirka, poslao svom zemljaku, astronautu Krisu Hedfildu, aktuelnom komandantu posade MSS-a, sa pitanjem da li tvituje iz svemira.

Hedfild mu je odgovorio replikom iz pomenutog TV klasika: "Standardno orbitiranje kapetane. Detektujemo znakove života na površini".

Pogled na Zemlju iz Međunarodne svemirske stanice (Foto: Kris Hedfild)

Oldrin bi Tvitovao sa Mjeseca

Ubrzo su im se u diskusiji pridružili i drugi glumci serije, poput Džordža Takeija (Hikaru Sulu), Lenarda Nimoja (Spok) i Vila Vitona (Vesli Krašer).

Slavni američki astronaut Baz Oldrin poslao je poruku u kojoj žali što Tviter nije postojao 1969. godine kada se sa Nilom Amstrongom spustio na Mjesec.

Hedfild, koji se otisnuo na MSS prošlog decembra, redovno tvituje fotografije iz svemira i odgovara na pitanja.

Njegov zadatak na MSS je da izvodi eksperimente u kojima se tečnosti ponašaju poput čvrstih tijela.

Galerija

Bonus video: