Šef Nasinog odjeljenja za ljudske letove u svemir dao ostavku

"Vremenom je postalo jasno da sam pogriješio, zbog čega sam moram snositi posljedice", napisao je Lovero
1488 pregleda 0 komentar(a)
Lovero, Foto: Screenshot/Youtube
Lovero, Foto: Screenshot/Youtube

Šef Nasinog odjeljenja za ljudske letove u svemir Dag Lovero podnio je sinoć iznenadnu ostavku, nedjelju dana prije što nego agencija prvi put od 2011. iz SAD-a treba da lansira astronaute na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS).

U imejlu kolegama Lovero nije naveo točan razlog zbog kojeg odlazi, ističući da odlazi "zbog ličnih postupaka" te rizika koje je preuzeo kako bi ispunio agencijske rokove do 2024.

"Moram snositi posljedice"

"Vremenom je postalo jasno da sam pogriješio, zbog čega sam moram snositi posljedice", napisao je Lovero.

U internom dopisu poslatom zaposlenima stoji da će Lovera zamijeniti bivši astronaut Ken Bauersoks dok ne nađu trajnu zamjenu, prenosi Hina.

Na poziciji bio tek nekoliko mjeseci

Lovero je mjesto šefa Nasinog odjeljenja za ljudske letove u svemir preuzeo u oktobru prošle godine kako bi agenciji pomogao u naporima da do 2024. vrati ljude na Mjesečevu površinu, što je užurbano vremensko razdoblje koje je postavila Trampova administracija prošle godine.

NASA i SpaceX odabrali su 27. maj kao datum prvog lansiranja astronauta na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) iz SAD-a od 2011.

Astronaute Roberta Benkena i Daglasa Harlija u svemirskoj letjelici Kru Dragon (Crew Dragon) koju je izradio SpaceX će prema ISS-u ponijeti raketa Falkon 9. Biće lansirana iz Svemirskog centra Kenedi na Floridi. Misija bi mogla potrajati do 110 dana.

Bonus video: