Posljednji poziv za prijave na najsavremeniji IT program u regionu

Nekoliko dana do zatvaranja registracija

18087 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Paragon
Foto: Paragon

Najtraženije zanimanje današnjice na dohvat ruke

Kompanija Mistral iz Bosne i Hercegovine kreirala je jedinstven IT program na tržištu za apsolutne početnike u ovoj oblasti.

Ako želite karijeru u kojoj se kontinuirano napreduje uz najbolje uslove za rad, Paragon full stack program će vas za devet mjeseci u potpunosti osposobiti za to.

Deficit IT stručnjaka na regionalnom tržištu, ograničeni kapaciteti postojećih obrazovnih institucija i manjak savremenih načina učenja samo su neki od razloga nastanka Paragon full stack programa.

Prema istraživanju koje je sprovela Bit Alijansa, vodeća Asocijacija IT kompanija u BiH, postoji potreba za oko 6.000 novih ljudi u IT industriji u narednih pet godina, a trenutni sistem obrazovanja ne može da ih kreira ni za trideset godina.

18 zaposlenih nakon 9 mjeseci obuke u najsavremenijem IT programu

Do sada je 18 polaznika Paragon full stack programa dobilo zaposlenje ili praksu u IT kompanijama. Taj rezultat je stvarni pokazatelj da kvalitetan plan i program omogućava da kandidati steknu potrebna znanja i postanu konkurentni na tržištu rada.

Još imate šansu da se prijavite!

Prijave za novi ciklus Paragon full stack programa otvorene su do 2. marta 2022. godine. Sedmica Konekta, u kojoj će učesnici imati priliku da upoznaju mentore i dobiju pristup materijalima kako bi stekli uvid u osnovne termine u programiranju počinje 21. marta. Nakon Konekt faze - slijedi Arena, besplatni trosedmični selekcijski proces u kojem će učesnici odlučiti da li je programiranje za njih. U Areni mentori sa učesnicima prolaze osnove programiranja sa JavaScript programskim jezikom. Oni kandidati koji kroz Arenu pokažu najveći kapacitet ostvaruju mogućnost ulaska u Paragon full stack program koji počinje na proljeće, 9. maja. U Paragonu će polaznici raditi sa MERN tehnologijom koja obuhvata MongoDB bazu, Express.JS, React.JS i Node.JS koje su bazirane na JavaScriptu.

Paragon
foto: Paragon

Prva generacija polaznika uspješno završila program

U januaru 2022. polaznici prve generacije Paragon full stack programa uspješno su završili program. Ukoliko ste jako dobro organizovani i imate motivaciju za uspjehom, tokom devet mjeseci programa imat ćete priliku savladati najtraženije programske vještine kroz 10 faza i 44 stvarna projekta IT industrije. Dodatni benefit je što ćete imati priliku predstaviti poslodavcima vaš rad i vaša projektna rješenja.

Paragon
foto: Paragon

Sejfudin Duranović, polaznik prve generacije ističe kako su se trud i izazovi unutar Paragon full stack programa isplatili i da je već postao zaposlenik jedne od IT kompanija na poziciji full stack programera.

Slika: Sejfudin Duranović, polaznik prve generacije Paragona
Slika: Sejfudin Duranović, polaznik prve generacije Paragonafoto: Paragon

Kao savjet budućim polaznicima naveo je da investiraju svoje vrijeme i unaprijede svoju budućnost, te da budu odvažni u istraživanju prilika koje ovaj program nudi.

  Slika: Krsto Kostić, Mirza Hamzić, Berin Forto i Zerin Rizvanović, polaznici prve generacije
Slika: Krsto Kostić, Mirza Hamzić, Berin Forto i Zerin Rizvanović, polaznici prve generacijefoto: Paragon

Vrijednost programa prepoznali su i naši partneri Klika, Softhouse, Atlantbh, HUB387 (Bosna i Hercegovina), Amplitudo, Bild Studio, Coinis, Data Design, Cortex i Nest (Crna Gora), Poduzetnički inkubator Bela krajina (Slovenija), Revops d.o.o. (Srbija), kao i MarketMakers, Bit Alliance, i AIESEC.

Posjetite www.paragon.ba da saznate sve što vas zanima o ovom jedinstvenom konceptu.