Nezaustavljivi avanturista: Linhai m550l

Najnoviji kineski četvorotočkaš krasi odličan odnos cijene, kvaliteta i terenskih sposobnosti
1171 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2016. 20:17h

Avanturistička vožnja u prirodi nikad nije bila pristupačnija. Proizvođači ATV vozila se utrkuju da ponude što bolji odnos cijene i kvaliteta, a jedan od brendova koji u tome prednjači je Linhai. Mi smo imali prilike da isprobamo sposobnosti njihovog najnovijeg četvorotočkaša M550L.

Linhai M550 L je najnovije terensko vozilo kineske kompanije, koja je za 60 godina postojanja stekla visok renome širom svijeta. Ovaj četvorotočkaš je nasljednik vrlo popularnog modela LH500ATV-E, ali po najavama proizvođača on će prevazići svog prethodnika u svim aspektima.

Vozilo dugo 2,3 metra, široko i visoko 1,3 m, teško je oko 350 kg i na njemu ima mjesta za vozača i saputnika. Kad je u pitanju dizajn, robustna struktura ATV vozila oplemenjena je atraktivnim LED svjetlima. Dva projektorska fara sa dva sočiva daju vozilu agresivan izgled, a LED žmigavci doprinose zrelijem i prepoznatljivom izgledu. LED tehnologija sa jasnom optikom korišćena je i za zadnja svjetla, kod kojih je radi bezbjednosti pojačan intenzitet.

Važne informacije o vožnji vozač očitava sa jasnog multifunkcionalnog LCD ekrana komandne table. Oko digitalnog brzinomjera raspoređeni su i mnogi drugi indikatori, mjerači i lampice.

Iako dizajn jeste važan, kod ovakvih vozila su mehanika i vozne karakteristike ubjedljivo na prvom mjestu. Kakvim argumentima na tom polju raspolaže M550L uvjerili smo se tokom vožnje u prelijepom, ali vrlo zahtjevnom ambijentu obale Skadarskog jezera.

Zahvaljujući velikom međuosovinskom rastojanju i zasebnom prostranom sjedištu za suvozača Linhai M550L pruža udobnu i sigurnu vožnju. Ogromni terenski potencijal ovog vozila zasnovan je i na sklopovima poput

električnog zaključavanja prednjeg diferencijala u kombinaciji sa pogonom na sve točkove. Jednostavnim pritiskom na dugme na upravljaču, M550L praktično postaje nezaustavljiv bez obzira na prepreku.

Za teške radne uslove, strme uspone ili kada prevozite težak teret redukovani odnos prenosa snage na točkove će biti od velike pomoći.

U savladavanju terena dosta pomažu i nezavisno ogibljenje točkova i visoko podignuti amortizeri, a kontrolu će znatno olakšati opcioni servo volan zakoji treba doplatiti 400 eura. Kada izađete na asfalt, ovaj Linhai može da razvije brzinu od skoro 90 km/h.

Odlikuje se visokom flotacijom i odličnom stabilnošću u krivinama čak i pri velikim brzinama.

Metar i po dugo međusosovinsko rastojanje, nevjerovatna manevarska sposobnost pri usponu i vrhunska upravljivost, kao i široka šasija sa čvrstim ramom i niskim težištem obezbjeđuju udobnu kontrolu i lako rukovanje.

Kad je neophodno naglo zaustavljanje ne brinite, na raspolaganju su vam snažne kočnice na sva četiri točka.

Sa sobom ćete moći da ponesete i sve ono što vam je potrebno za izlet u prirodi. I naprijed i pozadi postoje odjeljci za skladištenje. AKo vam to nije dovoljno, možete montirati i dodatni kofer.

Uprkos više nego povoljnoj cijeni, Linhai M550L EFI posjeduje bogat set standardne opreme koja uključuje i aluminijumske felge, električno vitlo, kuku za vuču, a na raspolaganju je i USB priključak, kao i utičnica od 12V.

Linhai je sa modelom M550L ponovo podigao standarde i napravio jedno od svojih najboljih ATV vozila za rad i rekreaciju.

M550L možete da kupite i u Crnoj Gori, a po cjenovniku ovlašćenog zastupnika cijena mu je 5.850 eura, Na raspolaganju su i ostali modeli, a sva vozila prije kupovine možete i da testirate. U slučaju da vam ovakvo vozilo nije potrebno na duže staze, a ipak želite da osjetite adrenalin koje pruža vožnja ovog četvorotočkaša, možete da učestvujete u jednoj od uzbudljivih tura kroz divlje predjele Crne Gore, i to za 80 eura naviše, u zavisnosti od rute.

Pouzdani agregat sa modernim sistemom ubrizgavanja

Linhai M550L pokreće provjereni jednocilindarski motor od 32 KS sa vodenim hlađenjem. On pruža dovoljno snage za teške radne uslove, o čemu svjedoči i vožnja kroz duboku vodu močvarne obale jezera. Kad se nađe na suvom, M550L postiže odlična ubrzanja. Tome uveliko pomaže elektronsko ubrizgavanje renomiranog proizvođača Delfi.

Rezultat je pouzdano i lako startovanje, manja potrošnja goriva, kao i čistiji i pouzdaniji rad i optimalne performanse nezavisno od nadmorske visine.

Galerija

Bonus video: