Pljevaljski vatrogasci dobili novu uniformu

Ambasador Kine u Crnoj Liu Jin posjetio je danas opštinu Pljevlja gdje se sastao sa predsjendikom Opštine Mirkom Đačićem na kratko je na Trgu 13. jul razgovarao sa pljevaljskim vatrogascima
320 pregleda 0 komentar(a)
Vatrogasci Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Vatrogasci Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 07.11.2018. 15:27h

Zahvaljujući donaciji Narodne Republike Kine u iznosu od oko 38.000 eura Služba zaštite i spasavanja opštine Pljevlja prvi put je dobila kvalitetne uniforme. Cijena jednog kompleta je 1.250 eura.

Vršilac dužnosti komandira službe zaštite Goran Čavić rekao je da prvi put od kad ova služba postoji vatrogasci imaju kvalitetnu uniformu - zaštitno odijelo za tehničke intervencije i gašenje požara.

Čavić naglašava da su uniforme nabavljene preko tendera od njemačke firme „Texport“ i da su izuzetnog kvaliteta. On dodaje da oprema i dobra vatrogasna vozila predstavljaju osnovna sredstva za rad .

“Mislim da ne postoji trenutno bolja uniforma od ove . Koliko sam ja informisan u ovom momentu takvu uniformu ima samo Služba zaštite Podgorica, Kotor, aerodromi Crne Gore i jedan dio vatrogasaca u Hereceg Novom. Ova uniforma je zaista nešto što nama predstavlja jedan nevjerovatan podstrek za dalji rad. Bilo je teško prethodnih godina u jednom kontigentu nabaviti sve te uniforme. Sa novom opremom vatrogasci će biti efikasniji u intervenijama koje trenutno radimo. Oprema ima svoje tehničke karakteristike. Otporna na određene kisjeline, na odeđene temperature. Uniforma ima sve potrebne sertifikate”, rekao je Čavić.

Ambasador Kine u Crnoj Liu Jin posjetio je danas opštinu Pljevlja gdje se sastao sa predsjendikom Opštine Mirkom Đačićem na kratko je na Trgu 13. jul razgovarao sa pljevaljskim vatrogascima.

Đačić kazao je da je sa nabavkom novih odijela i gaciga koje su nabavljene nedavno uz pomoć Rudnika uglja i Opštine Pljevlja pljevaljski vatrogasci najopremljeniji u Crnoj Gori.

Predsjednik Opštine sa po sto eura nagradio je 31 pljevaljskog vatrogasca.

Bonus video: