Podgorica bila dio "Kocke istine": Građane performansom upoznali sa tretmanom životinja

"Kocka istine" je performans međunarodne organizacije Bezimeni za bezglasne (Anonymous for the Voiceless), koja je osnovana u aprilu 2016. godine. Od tada je proširen u više od 609 gradova u 62 zemlje
70 pregleda 2 komentar(a)
Podgorica, Kocka istine, Foto: Privatna arhiva
Podgorica, Kocka istine, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.11.2018. 19:56h

Podgorica je večeras bila dio globalne akcije "Kocka istine", kroz koju su učesnici performansa građane upoznavali sa načinom na koji su životinje tretirane u različitim industrijama - industriji mesa, mlijeka, krzna...

"Kocka istine" je performans međunarodne organizacije Bezimeni za bezglasne (Anonymous for the Voiceless), koja je osnovana u aprilu 2016. godine. Od tada je proširen u više od 609 gradova u 62 zemlje.

Organizacija je specijalizovana za ulični aktivizam, u kojem volonteri sa maskama Anonimusa stoje u formaciji kvadrata sa odgovarajućom opremom (laptopovi, tableti, TV ekrani) na kojima se prikazuje realnost tretiranja životinja od strane ljudi u raznim industrijama.

Večerašnji performans u Podgorici organizovan je u saradnji sa NVO Galop iz Podgorice i drugi je te vrste u Crnoj Gori. Prethodni je organizovan u maju.

Isti događaj, danas je održan u preko 500 gradova širom svijeta.

Bonus video: