Nova: Front predložio kvalitetan program zajedničkog djelovanja opozicije

Glavni odbor Nove srpske demokratije donio odluku da se uspostavi bliska saradnja između NOVEi SNSD-a, koji predvodi predsjednik RS Milorad Dodi
6 komentar(a)
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.12.2016. 17:01h

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) nakon izbora predložilo je veoma kvalitetan i konkretan program zajedničkog djelovanja opozicije, koji podrazumijeva bojkot parlamenta, ponavljanje izbora i održavanje novih koje bi pripemila i organizovala prelazna vlada uspostavljena na koministarskom principu.

To je ocijenio Glavni odbor (GO) Nove srpske demokratije na sjednici na kojoj je jednoglasno usvojen Finansijski izvještaj stranke.

GO je, kako je saopšteno iz NOVE, sstakao je da je neophodno nastaviti sa jačanjem infrastrukture i potencijala te stranke i DF.

"GO je predložio veoma precizne i konretne smjernice za jačanje DF-a, koji bi trebao da predvodi proteste udružene opozicije u slučaju da režim odbije našu ponudu vezanu za ponavljanje izbora i uspostavljanje vlade na koministarskom principu", kaže se u saopštenju.

GO je donio odluku da se uspostavi bliska saradnja između NOVEi SNSD-a, koji predvodi predsjednik RS Milorad Dodik.

"GO odlučio da nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa Jedinstvenom Rusijom, rukovodstvo stranke zaključi slične sporazume i sa strankama iz država EU koje baštine tradicionalne hrišćanske vrijednosti i imaju slična programska opredjeljenja kao NOVA", navodi se u saopštenju.

Bonus video: