Bošković: Posebno uvažavanje za vojnike koji su daleko od porodica

On je rekao da je ubijeđen da će Ministarstvo i u narednoj godini ostvariti značajna dostignuća
117 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.12.2016. 17:01h

Crnogorski vojnici nastavili su da odgovorno i profesionalno obavljaju zahtjevne zadatke u međunarodnim misijama i operacijama, a dostojno predstavljajući svoju državu praznike će proslaviti daleko od svojih domova, što zaslužuje posebno uvažavanje, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković je kazao da je, u godini u kojoj je Crna Gora proslavila deceniju obnavljanja nezavisnosti i kada je potpisala pristupni protokol sa NATO, mnogo rezultata kojima se možemo ponositi.

„Ipak, mora se posebno istaći ogroman doprinos i zasluga pripadnika Vojske i zaposlenih u Ministarstvu odbrane u ostvarivanju jednog od najznačajnijih strateških ciljeva državne politike – članstvo u NATO. Započeli smo veoma zahtjevan i izazova prepun proces integracije odbrambenog sistema Crne Gore u NATO“, naveo je on.

Prema riječima Boškovića, jasno su definisani planovi i ciljevi u tom procesu, koji će donijeti nove vrijednosti i benefite, dodatno unaprjeđujući kapacitete i sposobnosti odbrambenog sektora.

„Naši vojnici, kao i prethodnih godina, nastavili su odgovorno i profesionalno izvršavati zahtjevne i složene zadatke u međunarodnim misijama i operacijama. Časno služeći i dostojno prezentujući svoju vojsku i državu, oni će praznike proslaviti daleko od svojih domova i porodica, što zaslužuje posebno uvažavanje“, saopštio je Bošković.

On je rekao da je ubijeđen da će Ministarstvo i u narednoj godini ostvariti značajna dostignuća.

„Prije svega, punopravnim članstvom u NATO obezbijedićemo dugoročnu stabilnost i održivost odbrambenog sistema, čime će se stvoriti uslovi za dalji prosperitet Crne Gore“, dodao je Bošković.

On je poručio da će nastaviti intenzivno da rade na jačanju kapaciteta i sposobnosti, posvećujući posebno pažnju obuci i usavršavanju kadrova, modernizaciji i poboljšanju životnog standarda svih zaposlenih u odbrambenom sektoru.

„Poštovani pripadnici i pripadnice Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, čestitajući nastupajuće praznike, želim vam svima dobro zdravlje, puno pozitivne energije i uspjeha na profesinonalnom planu i u porodičnom životu u Novoj 2017. godini“, zaključio je Bošković.

Bonus video: