Bošković i Močnik: Unapređenje odbrambene saradnje Crne Gore i Slovenije

"On je naglasio doprinos savjetnika za odbranu Slovenije, koji sa radnim timom u Ministarstvu odbrane Crne Gore intenzivno radi na donošenju novih planova vojne integracije naše zemlje u NATO", piše u saopštenju Ministarstva odbrane
3 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 20.12.2016. 12:21h

Slovenija snažno podržava evroatlantski put Crne Gore a zvanična Podgorica i ubuduće će imati kontinuiranu podršku te države u procesu evropskih integracija, ocijenio je ambasador te države, Mitja Močnik.

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se danas sa Močnikom, koji je prenio čestitke ministarke odbrane Slovenije Andreje Katič na preuzimanju nove dužnosti, uz uvjerenje da će do sredine naredne godine Crna Gora postati član Alijanse u punom kapacitetu.

Navodi se da je Bošković zahvalio Močniku na dosadašnjem angažmanu i saradnji, koji su doprinijeli unapređivanju odnosa dvije države, naglašavajući značaj podrške Slovenije, koja je u procesu dosadašnjih evroatlantskih integracija dva puta bila kontakt zemlja Crne Gore za NATO.

"On je naglasio doprinos savjetnika za odbranu Slovenije, koji sa radnim timom u Ministarstvu odbrane Crne Gore intenzivno radi na donošenju novih planova vojne integracije naše zemlje u NATO", piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Bošković i Močnik su se saglasili da su odnosi između dvije države primjer uspješne saradnje u regionu.

Tokom razgovora posebno je istaknut značaj dalјeg unapređivanja odbrambene saradnje Crne Gore i Slovenije.

"Naglašena je i uloga Crne Gore u regionalnim inicijativama, kao i razmjena iskustava sa zemljama koje su pokazale jasnu namjeru ulaska u procese evroatlantskih integracija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: