Marković razgovarao sa čelnicima Podgorice: Potrebna efikasnija i odgovornija administracija

"Predsjednik Marković je pozitivnim ocijenio uspjehe lokalne administracije, posebno u razvoju ukupne gradske infrastrukture, neophodne ne samo za bolji život građana već i za razvoj biznisa i kreiranje novih radnih mjesta", navodi se u saopštenju Vlade
4 komentar(a)
Salvoljub Stijepović, Duško Marković, Foto: Gov.me
Salvoljub Stijepović, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.12.2016. 13:03h

Razvojni potencijali Podgorice su odlučujući za ukupni razvoj Crne Gore i stoga se moraju jačati i bolje valorizovati kroz partnerski odnos Glavnog grada i Vlade Crne Gore, ocijenjeno je danas na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i predsjednika Skupštine Đorđa Suhiha.

Na sastanku, upriličenom povodom 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice, premijer je čestitao praznik rukovodstvu i građanima, posebno ističući značaj ulaganja u jačanje ljudskog potencijala kao ključnog preduslova za snažniji razvoj grada.

"Predsjednik Marković je pozitivnim ocijenio uspjehe lokalne administracije, posebno u razvoju ukupne gradske infrastrukture, neophodne ne samo za bolji život građana već i za razvoj biznisa i kreiranje novih radnih mjesta", navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da su čelnici Glavnog grada ukazali na zakonodavne ali i institucionalne probleme koje prave opstrukciju za rad administracije i još ubrzaniji razvoj Glavnog grada. Dogovoreno je da se oni rješavanju kroz otvoren dijalog sa svim nadležnim institucijama.

"Predsjednik Vlade je još jednom istakao neophodnost povećanja efikasnosti i odgovornosti u administraciji, koja mora racionalno raspolagati novcem i biti servisno orijentisana ka građanima. Državna ali i lokalna administracija, kako je naveo premijer, ne smiju biti kočnica razvoja već kreator ambijenta pogodnog za sveukupni napredak. U tom cilju, u najskorije vrijeme Vlada će sa rukovodstvom glavnog grada konkretno razmotriti na koje sve načine mogu biti otklonjene barijere ubrzanijem razvoju Podgorice, kroz realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata i stvaranje više prilika za zapošljavanje, prije svega mladih i obrazovanih stručnjaka. Gradonačelnik Stijepović je informisao premijera da se rukovodstvo Glavnog grada pridružilo njegovoj inicijativi za racionalizaciju svih troškova administracije, tako da u susret predstojećim praznicima, ni iz glavnog grada neće biti slanja novogodišnjih čestitki i poklona", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: