IDU i ACRE osudili hapšenje Medojevića

Crna Gora, kako ističu, kao kandidat za članstvo u EU mora poštovati vladavinu prava, individualna prava svojih građana i poslanika i mora garantovati pravičan i nezavisni pravni sistem
1 komentar(a)
DF, Demokratski front, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
DF, Demokratski front, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.12.2018. 11:45h

Međunarodna demokratska unija (IDU) i Savez konzervativaca i reformista u Evropi (ACRE) oštro su osudili hapšenje Nebojše Medojevića, jednog od lidera Demokratskog fronta i predsjednika Pokreta za promjene, člana IDU i ACRE-a.

"Medojević je uhapšen u Podgorici uprkos činjenici da njegov imunitet kao poslaniku u Crnoj Gori nije ukinut. IDU i ACRE pozivaju sve nadležne institucije Crne Gore da osiguraju vladavinu prava i prava izabranih članova parlamenta", stoji u saopštenju.

Crna Gora, kako ističu, kao kandidat za članstvo u EU mora poštovati vladavinu prava, individualna prava svojih građana i poslanika i mora garantovati pravičan i nezavisni pravni sistem.

Međunarodna demokratska unija je, kako se navodi, vodeće svjetsko udruženje konzervativnih, hrišćansko-demokratskih i centro-desničarskih političkih partija, dok IDU broji više od 80 članica širom svijeta.

Bonus video: