Brajović i Milić čestitali Dan Podgorice

Taj dan je, takođe se navodi u poruci, dio tradicije antifašizma koja je prošla istorijsku provjeru, ujedno i obavezujući temelj vrijednosti koje treba da baštinimo kao društvo u cjelini
107 pregleda 9 komentar(a)
Podgorica grad vremenska, Foto: Zoran Đurić
Podgorica grad vremenska, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.12.2016. 10:39h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je građanima i rukovodstvu Podgorice 19. decembar, Dan glavnog grada.

U čestitki se između ostalog navodi da ovaj slavni datum naše istorije predstavlja simbol oslobođenja grada, duha slobode i novih mogućnosti.

Taj dan je, takođe se navodi u poruci, dio tradicije antifašizma koja je prošla istorijsku provjeru, ujedno i obavezujući temelj vrijednosti koje treba da baštinimo kao društvo u cjelini.

"Svim žiteljima grada, starim Podgoričanima, ubijeđenim Titograđanima, nedavno doseljenima, riječju svima koji ovaj grad vole i smatraju ga svojim, želim da budu aktivni učesnici i svjedoci stalnog razvoja Podgorice, njegove modernizacije i sve atraktivnijeg mjesta za život i rad", čestitao je predsjednik crnogorskog Parlamenta Ivan Brajović.

Čestitka SNP-a

Pedsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić uputio je, u ime SNP-a i u svoje lično ime, povodom 19. decembra Dana oslobođenja Podgorice, srdačne čestitke svim građanima Glavnog grada.

"Pred Podgoricom su novi izazovi i zahtjevi koje nameće savremeni trenutak, da se domaćinskim odnosom, znanjem, radom i odgovornošću ostvare promjene koje će Glavni grad dodatno učiniti stvarnom metropolom koja usvaja i primjenjuje vrijednosti evropskih gradova. Podgorica kao administrativni, ekonomski, kulturni i sportski centar Crne Gore treba da ima efikasnu lokalnu samoupravu, koja će biti primjer vladavine prava i ostvarivanja zastite građana u svim oblastima njihovih života. Vjerujem da će Podgorica adekvatnom valorizacijom razvojnih potencijala i detaljnim planiranjem održivog razvoja, biti bolje mjesto za život, odnosno da će njeni stanovnici i gosti biti svjedoci unapređenja standarda i kvaliteta života, navodi se u čestitci predsjednika Milića", navodi se.

Bonus video: