Marković naglasio značaj aktivnog učešća opozicije u političkom životu

Marković je u razgovoru sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Hojtom Brajanom Jiem ocijenjeno je da je Crna Gora dobar primjer kako mala država, sa ograničenim resursima, može kvalitetno da sprovede reforme i u teškim uslovima
6 komentar(a)
Duško Marković, Brajan Hojt Ji, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Brajan Hojt Ji, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 16.12.2016. 11:41h

Predsjednik Vlade Duško Marković naglasio je značaj aktivnog učešća opozicije u političkom životu i ponovio spremnost na konstruktivan dijalog o svim temama u Skupštini Crne Gore.

U razgovoru sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Hojtom Brajanom Jiem ocijenjeno je da je Crna Gora dobar primjer kako mala država, sa ograničenim resursima, može kvalitetno da sprovede reforme i u teškim uslovima.

Marković i Ji su ocijenili da je ostvaren napredak u vladavini prava i jačanja institucija koje su spremne i sposobne da zaštite državu i njene građane.

"Ji je kazao da je neophodno nastaviti napore za unaprjeđenje u ovoj oblasti i da će to imati punu podršku SAD", kaže se u saopštenju.

Marković je, govoreći o unutrašnjim političkim prilikama, istakao da je cilj Vlade jačanje društvene kohezije i u tom kontekstu naglasio značaj aktivnog učešća opozicije u političkom životu.

"Marković je ponovio spremnost na konstruktivan dijalog o svim temama u Skupštini Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Ji je iskazao podršku da se rješenje za taj problem nađe kroz dijalog i ustanovljene demokratske institucije.

Marković je istakao da će Crna Gora na proljeće naredne godine, kada očekuje punopravno članstvo u Alijansi, biti spremna da preuzme obaveze, uključujući i budžetska izdavajanja za odbranu.

"Informišući sagovornika o procesu ratifikacije Protokola o pristupanju od država članica NATO, predsjednik Vlade je izrazio očekivanje da američki Senat ratifikuje Protokol u januaru naredne godine", kaže se u saopštenju.

Bonus video: