Danilović: Nije slučajno da se Lavrov obratio Đukanoviću kad on više nije premijer

"Đukanović je odgovorio da se radi o bahatosti treće političke ličnosti zvanične Rusije! Hrabro za domaću upotrebu ali nepametno za spoljnu"
40 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2016. 19:14h

"Nije održao obećanja i izdao je Rusiju", naslov je rečenica Sergeja Lavrova o predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću ili možda samo o Milu Đukanoviću, saopštio je funkcioner DEMOS-a Goran Danilović.

"Obična ili neobična u svijetu vrhunske politike ona je rečena. Ipak, ko i djelić poznaje globalne političke prilike zna da Lavrov nije bilo ko - prije se radi o jednoj ličnosti koja u svijetu međunarodnih odnosa znači mnogo i zna upravo toliko. Njegov odnos prema Đukanoviću, predsjedniku DPS, sasvim sigurno nije odnos prema Crnoj Gori. Nije slučajno Lavrov svoje riječi o Đukanoviću saopštio u trenutku kada on više nije predsjednik Vlade! Ne slučajno on bivšeg premijera zove "rukovodilac Crne Gore"!", kazao je Danilović.

On je dodao da rečenica Lavrova zvuči kao "prekor nekadašnjem savezniku, saradniku ili saučesniku u zajedničkom planu".

"Vrijedjeće da se sačeka i vremenom rasplete do u pojedinosti kakva i koja su to iznevjerena ocekivanja, kada i gdje su data i u čije ime? Podsjećam, prije samo sedam dana Dmitrij Medvedev je čestitao Dusku Markoviću izbor za čelnika vlade - uobičajna ruska praksa da se u svakoj zemlji poštuje vlast i sa njom saradjuje ako postoji minimum mogućnosti. Đukanović je odgovorio da se radi o bahatosti treće političke ličnosti zvanične Rusije! Hrabro za domaću upotrebu ali nepametno za spoljnu. I ovdje jedno ipak! Ne zaboravimo da Đukanović ne odgovara u ime države nego u svoje ime, iako DPS kroz saopštenje navodi da je po srijedi napad na "lidera Crne Gore"? Tako nešto, medjutim, ne postoji!", kazao je Danilović

Funkcioner DEMOS-a napominje i da je upozoravao da je nedopustivo da mediji bliski DPS-u besomučno i danima direktno optužuju zvaničnu Rusiju za organizovanje "pokušaja terorističkog akta", a da zvanična istraga govori o "ruskim nacionalistima"

"Spoljna politika se ne vodi tako. To će odvesti u lični i državni kolaps", kazao je Danilović.

Bonus video: